İçişleri Bakanlığı Pitbull Terrier, Japanese Tosa Besleyenlere Para Cezası Verileceğini Açıkladı

İçişleri Bakanlığı emniyet ve jandarma bünyesindeki Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimlerince tehlikeli köpek ırklarını çeşitli bölgelerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren ve tehlike arz eden hayvanları besleyenlere idari para cezası uygulandı.

28.12.2021-17:44 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-17:44)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile birlikte 2020 yılında çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi, söz konusu olan suçları işleyenlerin yakalanması hedefiyle Emniyet ve Jandarma bünyesinde yer alan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimleri 2.500 personel ve 205 tam donanımlı araç ile çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Bu birimlerin, çevre ve hayvanlara yönelik işlenen suçlar ile daha etkin bir şekilde mücadele edebilmesi hedefiyle, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulaması da hayata geçirildi. HAYDİ mobil uygulaması ile birlikte hayvanların korunmasına yönelik bildirimlere ek olarak tehlike arz eden hayvan türlerine yönelik ihbarlar çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. 177 bin 700 kişi tarafından cep telefonlarına yüklenen uygulama üzerinden 30 bin 82 ihbar yapılmış durumda.


HAYDİ TİMLERİNCE 2 BİN 577 ŞÜPHELİ ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİ

Ülke genelinde jandarma ve emniyete bağlı HAYDİ timleri tarafınca Türk Ceza Kanunu ve Hayvanları Koruma Kanunu kapsamı içerisinde 2 bin 602 olaya müdahale edilmiş durumda, 2 bin 577 şüpheli ise adli makamlara sevk edildi.

1740 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI

Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.' hükmü gereğince, hayvanları tehlike yaratabilecek bir biçimde serbest bırakan 1740 kişi hakkında adli işlem gerçekleştirildi.


Bunlara ek olarak tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların da yoğun bir şekilde bulunduğu yerlerde ağızlıksız ve maskesiz gezdiren 1964 kişiye ise idari para cezası işlemi uygulandı.

14 OCAK 2022'YE KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ

Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz edebilecek olan hayvanları besleyen 384 kişiye idari para cezası işlemi uygulandı, 401 adet tehlike arz eden hayvanınsa barınaklara teslimi sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca tehlike arz eden köpek türleri nedir sorusunun cevabı ise şu şekilde: Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Bransilerio, American Staffordshire Terrier ve American Bully. 6 köpek türüne sahip olan kimselerin hayvanlarını kısırlaştırıp kayıt altına aldırmak için son olarak 14 Ocak 2022 tarihine dek süre verilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal