CHP'li Belediyeler Sokak Köpeklerinin Toplanmasına Karşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde artış gösteren köpek saldırılara önlem alma amaçlı sokak hayvanlarının toplanıp barınaklara götürülmesi konusunda belediyelere çağrıda bulunmuştu. CHP’li belediyeler bu çağrıya uymayarak tepki gösterdi.

27.12.2021-12:40 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-12:40)

Sokak hayvanlarının insanlara özellikle de küçük çocuklara saldırmasına ilişkin birçok haber gündemde yer aldı. Son olarak Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in yaşadığı site içinde pitbull köpeklerinin saldırısına uğramasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanlarının barınaklara götürülmesi konusunda çağrıda bulunmuştu. 

Minik Asiye, pitbull cinsi köpekler tarafından yüzü ve göğsü parçalanarak ağır yaralanmıştı. Öte yandan görüntülerin ortaya çıkması gündem yaratmıştı. Sosyal medyada başlayan sokak köpeği terörüne karşı tepkiler çığ gibi büyüdü. 


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde artış gösteren köpek saldırılara önlem almak amaçlı sokak hayvanlarının toplanıp barınaklara götürülmesi konusunda belediyelere çağrıda bulunmasına CHP’li belediyeler tepki göstererek sahipsiz hayvanları toplamayı reddetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sokak hayvanlarının barınaklara götürülmesine ilişkin yaptığı çağrıda, ‘Şimdi ben buradan birinci derecede büyükşehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz’ dedi. 


CHP'Lİ BELEDİYELER BUNA DA KARŞI ÇIKTI

Sokak hayvanlarının saldırganlığı nedeniyle pek çok insanın yaralanması AK Parti belediyeleri harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sahipsiz hayvanlar için yaptığı çağrının ardından AK Parti belediyeleri sokak köpeklerini toplamaya ve barınaklara götürmeye başlarken CHP belediyeler bu çağrıya da uymadı. 


CHP belediyeleri hayvan aktivistlerinin etkisinde kalarak, sosyal medya üzerinden sokak hayvanlarını toplamayacakları konusunda paylaşımda bulundular. Ülkede il, ilçe, belde olmak üzere birçok CHP’li belediyelerde, tedbir amaçlı yapılması istenen sokak hayvanlarını toplamayı reddetti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal