İçerisinde 15 metrelik havuz da bulunan Rusya'ya ait devasa yatlara el konuldu

Rusya’ya uygulanan yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. İki Avrupa ülkesi Almanya ve Fransa Rus oligarkların dev yatlarına el koyduklarını açıkladı.

03.03.2022-17:04 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-17:04) İçerisinde 15 metrelik havuz da bulunan Rusya'ya ait devasa yatlara el konuldu

Alman yetkililer, Avrupa Birliği'nin üst üste yaptırımlar uyguladığı Rusya’ya bir yaptırım daha uyguladı. Almanlar, Rus oligark Alisher Usmanov'un yaklaşık 600 milyon dolar değerindeki dev yatına el koyduklarını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Forbes'ın yat endüstrisindeki kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Usmanov'un Hamburg limanında yer alan 150 metrelik "Dilbar" adlı dev yatına el konuldu. İçerisinde 25 metrelik yüzme havuzu da bulunan dev yat, hali hazırda Blohm + Voss tersanesinde bakım görmekteydi.

Fransa da Akdeniz’de Rusya’yla karşı karşıya

Bununla beraber bir diğer açıklama yapan Fransız yetkililerse Rosneft'in patronu Igor Sechin'in 88 metrelik "Amore Vero" isimli yatına Akdeniz'deki La Ciotat limanında el koyduklarını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal üzerine daha fazla Rus oligarkına yaptırım uygulamaya hazırlandığını ve gerektiği durumlarda bu yaptırımları harekete geçirmekten çekinmeyeceğini ifade etmişti.

Dün dış basında yer alan haberlere göre ise gemi izleme verileri referans alınarak en az beş Rus oligarka ait mega yatın Hint Okyanusu'ndaki Maldivler adasında demirlediği ya da seyir halinde olduğu belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal