Bakan Özer'den öğretmen adaylarına müjde: Bu yıl atama yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan değişiklikler ve öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, öğretmen atamaları yapılacağını duyurdu.

03.03.2022-16:55 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-17:12)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın okullardaki Kovid-19 önlemlerine ilişkin açıklamasına ilişkin konuşan Bakan Özer, ‘Uzaktan eğitimle ilgili hangi güçlü platformu sunarsanız sunun okulun yerini hiçbiri tutamaz. Çünkü okul aynı zamanda öğrencilerimizin sosyalleştiği yerdir. Psikososyal gelişimlerini sağladıkları yerlerdir.

Ortak çalışma yaptıkları ve akran eğitimlerini yaptıkları yerlerdir. Dolayısıyla bu süreçte kararlı bir şekilde adım atmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Dün itibarı ile sistemde bir değişiklik oldu. İki vaka olması durumunda artık sınıfların 10 gün kapalı kalması ile ilgili uygulama yürürlükten kaldırıldı. Artık okullarımızda kapanan sınıf diye bir şey olmayacak. Sadece vakası olan öğrenci veya öğretmen kendisini izole edecek. Daha sonra PCR testi yaptırarak ya da belli bir süre sonra yüz yüze eğitime katılabilecek’ ifadelerine yer verdi. 

2022 öğretmen ataması

Öğretmen ataması yapacağız

Bu yıl öğretmen atamasının olacağını duyuran Bakan Özer, bunun için çalışmalara devam edildiğini belirterek ‘Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak' spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak’ diye konuştu.

LGS sınavında değişiklik yapılmayacak

Bakan Özer, ilköğretimi bitirip liseye geçecek olan öğrencilerin sene içinde gireceği Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) herhangi bir değişiklik yapılamayacağını, öğrencilerin bu konuda rahat olması gerektiğini dile getirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal