Binance'a erişim yasağı geldi mi? Kripto para borsasından herkesin beklediği Rusya kararı!

Dünyanın en çok kullanılan ve en büyük kripto para borsası ünvanına sahip Binance'in kurucusu ve yöneticisi Changpeng Zhao, Rus halkının platforma erişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

03.03.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-16:47) Binance'a erişim yasağı geldi mi? Kripto para borsasından herkesin beklediği Rusya kararı!

Binance'in kurucusu ve yöneticisi Changpeng Zhao, Rus halkının platforma erişimine herhangi bir kısıtlama getirmeyeceklerini belirtti. Girişlerin yasaklanmayacağını belirten Zhao, masum insanlarla savaş kararı alanların bir tutulmaması gerektiğini düşünerek "Pek çok Rus, ortaya çıkan savaşı desteklemiyor.” şeklinde konuştu. 

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mikhailo Fedorov, son dönemlerde oldukça talep gören büyük Kripto Para borsalarından, platfomlarını Rus kullanıcılara yasaklamasını talep etmişti.

Tarihte bir ilk: Kripto savaşı

Bir düşünce kuruluşu olan Royal United Services Institute’in altında faaliyet gösteren Finansal Suç ve Güvenlik Çalışmaları Merkezi'nden Tom Keatinge ise bu borsalara hizmet veren bankaların durumunun çok yakından takip edileceğini ve Rusya'ya yönelik yaptırımlara aykırı adımlar atılması halinde borsaların bankalara erişiminin kesilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Keatinge, Ukrayna – Rusya savaşının tarihe geçme ihtimalinin de bulunduğunu ekledi. İlk "kripto savaşı" olarak anılacak olan savaş iki ülke arasındaki mücadelenin dijital kripto para piyasalarına yansıması anlamına geliyor. İşgalin başlamasından bu yana Bitcoin'in değerinin yüzde 13 arttığını gözlemlemekteyiz. Aynı zamanda Rus oligarkların da söz konusu yaptırımlara hedef olmamak için kripto para kullanabileceği olasılığının bulunduğu açıkça belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal