İBB'nin İSTAÇ Genel Müdüründen Büyük Firar

İki gün önce alelacele görevine son verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (İSTAÇ) istifa ettiği öne sürülen Genel Müdürü Mehmet Aslan Değirmenci'nin firari olduğu öğrenildi.

11.12.2021-09:44 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-13:58) İBB'nin İSTAÇ Genel Müdüründen Büyük Firar

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkamesi'nin, 2016 yılında Vergi Usul Kanununa Muhalefet etmek suçundan Mehmet Aslan Değirmenci'yi 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdığı öğrenildi.

İSTAÇ GENEL MÜDÜRÜNDEN SAHTE FATURA

Sahte fatura düzenlediği gerekçesi ile de Değirmenci’nin  3 yıl 1.5 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18 Ceza Dairesi'nin ise, Değirmenci'nin temyiz başvurusunu kabul etmediği ve daha sonra Değirmenci hakkında arama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 9 Aralık'ta görevinden istifa ettiği doğrultusunda haberler çıkan Değirmenci'nin cep telefonuna 5 Aralık'tan bu yana ulaşılamadığı, Değirmenci'nin yakalandığı tekdirde cezaevine gireceği öğrenildi. Değirmenci’nin sahte fatura düzenlediği gerekçesi ile de 3 yıl 1.5 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Değirmenci'nin eşi ve çocuklarının Ataşehir ilçesinde bulundukları ancak kendisinin nerede olduğunun henüz kimse tarafından bilinmediği öğrenildi. Aslan Değirmenci, 23 Haziran 2019'dan sonra yeni yönetim ile beraber İBB iştiraki İstanbul Enerji A.Ş'de Genel Müdürü olarak göreve başlamıştı. Fakat İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı'nın Kovid-19 sebebi ile vefat etmesinin ardından iki ay boş kalan İSTAÇ Genel Müdürlük görevine 13 Kasım 2020'de Değirmenci getirildi. Değirmenci'nin 1 yıl görev yapmasının ardından vergi kaçırmak ve sahte fatura düzenlemekten dolayı ceza aldı, bu nedenle de görevinden istifa ettiği öğrenildi. Değirmenci'nin hapis cezasına çarptırılmasıyla son bulan süreç şöyle gelişti:


SÜREÇ NASIL GELİŞTİ? 

Değirmenci'nin hapis cezasına çarptırılmasıyla son bulan süreç şu şekilde gelişti: Marmara Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı; Vergi Usul Kanununa uymamak suçunu işlediği gerekçesi ile, Aslan Değirmenci ve Kamil Sipahi hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Değirmenci ve Sipahi adına dava açtı. Değirmenci, savunmasında "Şirketin (Pasifik Petrol) daha önceki genel müdürüydüm. 31 Aralık 2015'te bütün görevlerimden ayrıldım dedi ve  2016'da yapılan işlemlere ilişkin herhangi bir sorumluluk ve yetkim yoktur şeklinde bir ifade verdi. Mahkemenin verdiği kararda ise Sanıkların kullandıkları faturaların sahte oldukları bildirildi ve bu durum bilirkişi raporu ile sabit olduğundan, 2016'da sahte fatura kullanmak suretiyle Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçunu işledikleri anlaşılmıştır şeklinde ifade edildi. Verilen karar neticesinde Değirmenci ve Sipahi, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bunun üzerine Değirmenci ve Sipahi istinafa mahkemesine başvuru da bulundu. Fakat İstanbul Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, sanıkların başvurusunu kabul etmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal