İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Çok Tartışılacak Açıklama: İstanbul Kaderine Terk Edilmişti, Biz Geldik Toparladık!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'İstanbul kaderine terk edilmişti, biz geldik toparladık.' sözleri tartışma konusu yarattı.

10.12.2021-15:46 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-16:49) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Çok Tartışılacak Açıklama: İstanbul Kaderine Terk Edilmişti, Biz Geldik Toparladık!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM’de kendisine atılan iftiralara cevap verdi. İBB nezlinde konuşan İmamoğlu, ‘Birincisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe ile ilgili konuşması esnasında İBB, gerçekten akla, edebe sığmayan ve patavatsız bir şekilde iktidar üyelerince borçlanmaya suçlandı. İBB borçlanıyor evet. Çünkü İBB 10 tane metro yapıyor. Borçlanıyoruz çünkü, İBB yönetimi değişir değişmez, tek bir devlet bankasından kredi kullandırılmayan bir kurum oldu. Seçimde kimin parasını kime harcıyorsunuz diyorlardı. Şimdi soruyorum; kimin parasını, kimin kaynağını devletin bir başka kuruluşundan esirgiyorsunuz? Bu akıl kötü bir akıldır. İstanbul kaderine terk edilmişti, biz geldik toparladık. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir olduk’ dedi.

Biz de sizlere İmamoğlu'nun İstanbul'a faydadan çok zarara uğrattığı problemleri sıraladık.

ÇÖP KRİZİ TEKRAR PEYDAH OLDU İBB ÇÖZÜM ÜRETMEKTE GECİKTİ

İstanbul’da daha önce CHP'li Belediye çalışanlarının Bakırköy ve Kadıköy belediyelerinde başlattığı grevler Ataşehir, Kartal, Maltepe, Beşiktaş ve Avcılar’da da devam etmişti. Belediye çalışanlarının başlattığı grevler sebebiyle toplanmayan çöpler büyük bir krize sebep olmuştu. Benzer durum İstanbul’un Adalar ilçesinde de yaşanmıştı.

İSTANBUL TRAFİĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

İstanbul’un en büyük sorunlarından biri trafik problemi. Göreve geldiği günden bu yana trafik problemi artmaya devam ediyor. İBB yönetimi trafik problemi ile ilgili özel bir çalışma yapmadığı gibi bu büyük problemi genişletecek bir çok hatayı da peşpeşe yapmaya devam ediyor

İETT OTOBÜSLERİNDE KULLANILAN YAN SANAYİ ÜRÜNLER KRİZE SEBEP OLDU

İETT'ye ait otobüslerin bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin ihaleyi usulsüz olarak bir yükleniciye veren CHP'li İBB sonu asla gelmeyecek problem fitilini ateşlemiş oldu. Yüklenici firmanın yan sanayi ürünler kullanmaya başlamasıyla hemen her gün onlarca İETT otobüsü yolda kalmaya ve ulaşımı aksatmaya başladı. Otobüsler o kadar fazla yolda kaldı ve alay konusu oldu ki İBB yönetimi İstanbul'da otobüs itmeyi yasaklamak zorunda kaldı.

ADALAR'DA BULUNAN ATLARI TELEF ETTİ

Seçim dönemi vaatleri içerisinde Adalar'da bulunan ve ulaşım maksadıyla kullanılan atların kaldırılması yönündeki sözünü yerine getirmek istedi fakat sözünü yerine getirmek isterken daha büyük krize sebep oldu. Adalar'da faytoncu esnafından satın aldığı atları önce ahırlara kapattı uzun süre hareketsiz kalan atlar telef olmaya başlayınca rezil olmamak için daha kötü bir adım attı; atları kontrolsüz bir şekilde sahiplendirmeye kalkan İmamoğlu binlerce adı plansız programsız bir şekilde isteyen herkese verdi. Hiç bir kayıt tutulmayan ve şu an akibeti bilinmeyen atların bir kısmı daha sonra telef olmuş şekilde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal