İBB'den tepki çeken karar! İstanbulkart'a yüzde 100 zam geldi!

Gün geçmiyor ki bir zam haberi daha ile karşı karşıya kalmayalım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu karar ile İstanbulkart'a yüzde 71 zam, turistlerin kullandığı anonim karta ise yüzde 100 zam yapıldı. Yeni gelen zam ile beraber, kişisel kart 35 TL'den 60 TL'ye, anonim kart 25 TL'den 50 TL'ye çıkarıldı.

18.07.2022-12:16 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-13:51)

Gün geçmiyor ki bir zam haberi daha ile karşı karşıya kalmayalım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin almış olduğu karar ile İstanbulkart'a yüzde 71 zam yapıldığı duyuruldu. Pandeminin izleri halen devam ederken, dünyada yaşanan savaşlar, küresel siyasi krizler ve küresel ekonomik krizden kaynaklı sıkıntılara bir de enflasyon eklenince gelen zamlar vatandaşın cebini yakıyor. İBB'nin aldığı karar ile İstanbulkart'a yüzde 71 zam, turistlerin kullandığı anonim karta ise yüzde 100 zam yapıldı. Yeni gelen zam ile beraber, kişisel kart 35 TL'den 60 TL'ye, anonim kart 25 TL'den 50 TL'ye çıkarıldı.

"Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden önce yaptığı açıklamada, İstanbul'da hane halkı giderlerinin en büyük paylardan birini ulaşım masraflarının oluşturduğunu söyleyerek, "İstanbul'da ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşüreceğiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak" vaadinde bulunmuştu.


Ulaşımda en pahalı il

İstanbul, yapılan son zamlarla birlikte ulaşımda en pahalı il haline geldi. Öğrencilerin kullandığı aylık İstanbulkart'ın fiyatını kısa süreliğine 50 liraya düşüren yönetimin art arda aldığı zam kararlarıyla bu ücret 109 TL'ye kadar yükseldi.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifini kabul etti. 30 büyükşehir arasında ulaşım ücreti en yüksek olan şehir oldu. Tek bilet 7,67, aylık abonman 602 TL'ye çıktı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal