İstanbul toplu taşımaya zam mı geldi? İETT İstanbulkart ulaşım ne kadar oldu? Akbil öğrenci ne kadar oldu?

Her geçen gün zam haberlerine bir yenisi daha eklenirken, sıradaki zam haberi İstanbul’dan geldi. İstanbul’da toplu taşımaya zam yapıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Binlerce İstanbullu, İstanbul’da toplu taşımaya zam mı geldi? İETT İstanbulkart ulaşım ücretleri ne kadar oldu? Gibi pek çok soruya yanıt aramaya başladı.

06.04.2022-15:01 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-15:01) İstanbul toplu taşımaya zam mı geldi? İETT İstanbulkart ulaşım ne kadar oldu? Akbil öğrenci ne kadar oldu?

Akaryakıta gelen zamların ardından birçok bölgede toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. İstanbul’da da toplu taşıma ücretlerine zam yapılacağı iddiaları gündemde yerini almıştı. Çok konuşulan zam iddiaları sonrası bugün, konuyla alakalı açıklama yapıldı. İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığı resmi olarak duyuruldu. Zam haberi sonrası vatandaşlar, İETT İstanbulkart ulaşım ücretleri ne kadar oldu? Öğrenci akbil ücreti ne kadar? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Zam haberleri sosyal medya üzerinde de birçok tartışmaya neden oldu. Tartışmaların gölgesinde 4 Nisan tarihinde toplanan İBB yönetimi, toplantıda aldıkları net karardan iki gün sonra UKOME toplantısı yaptı. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İBB yönetiminin hazırladığı zam teklifi, revize edildikten sonra oylamaya sunuldu. İBB’nin hazırladığı teklifte zam oranı yüzde 40 olarak önerildi. Toplantıda önerilen zam teklifi kabul edildi. İstanbul’da ulaşım ücretlerine son olarak 1 Ocak 2022 tarihinde yapılan zammın ardından yeni bir zam kararı daha alınmış oldu.

İstanbulkart

Yeni tarifeler

Yüzde 40’lık zammın ardından tam bilet ücreti 5.48 TL'den 7.67 TL'ye, tam abonman ücreti 430 TL'den 602 TL'ye yükseldi.

Öğrenci abonman ücreti 78 TL'den 109 TL'ye, sarı taksi açılış ücreti 7 TL'den 9.8 TL'ye, taksi kısa mesafe ücreti ise 20 TL'den 28 TL'ye yükseldi. Minibüslerde 3.75 olan indi-bindi ücreti ise 5.25 lira oldu.

Okul servisi ücretlerine de zam geldi. Buna göre 0-1 km ücreti 396 TL'den 554 TL'ye çıkarken, personel servis ücreti 211 TL'den 295 TL'ye yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal