İBB'de İşe Alınan PKK İmamlarının Cezaları Belli Oldu!

CHP’li İBB’de terörle bağlantısı olduğu belirlenen kişilerin işe alındığının ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor. İBB’de işe alınan PKK ile bağlantılı 5 şüpheliden 3’ünün tutuklandığı diğer 2’sinin ise ev hapsi cezası verildiği öğrenildi.

29.12.2021-11:25 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-11:25) İBB'de İşe Alınan PKK İmamlarının Cezaları Belli Oldu!

Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) terörle bağlantısı olduğu belirlenen kişilerin işe alındığının ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin özel teftiş kararı çıkartmıştı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan özel teftiş kararına ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Ne teftişi, teröristse tut kulağından götür at hapse’ ifadelerine yer vermişti. Bir süre öncede İBB’de işe alınan PKK destekçileri hakkında ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan dava açıldığı açıklandı. 


İBB’de terörle bağlantısı olduğu belirlenen PKK ile bağlantılı 5 şüpheliden 3’ünün tutuklandığı diğer 2’sine ise ev hapsi verilmesine karar verildi. 

TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTILI KİŞİLER İBB’DE İŞE ALINDI

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK’ya destek veren sözde Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) legal olmayan mescitlerinde imamlık yapan Aydın Ayhan, Mehmet Işık, Mehmet İnan, Mehmet Emin Aslan, Fahrettin Ülgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Personel Yönetim A.Ş. (İSPER) ’de gassal olarak işe alındı.

PKK destekçisi bu kişiler, İstanbul Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonunda deşifre oldu. Öldürülen teröristlerin cenazelerine katıldıkları ve arkasından mevlit okudukları belirlenen aralarında dernek yöneticilerinin de olduğu 28 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. 

Yürütülen çalışmalarda Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) başkanı olan Ekrem Baran'ın bulunduğu konuma sözde Kürdistan Diyanet İşleri Başkanı olarak belirlendiği, propaganda içerikli vaaz ve hutbe verildiği ve mescit imamlarına hazırladıkları metnin hutbede okutulmasına ilişkin baskı yaptıkları açıklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında PKK ile bağlantılı İSPER'de çalışan Aydın Ayhan, Mehmet İnan ve Mehmet Emin Aslan  Mehmet Işık ve Fahrettin Ülgün’ün de yer aldığı 28 şüpheli gözaltına alındı. 

KAZANCINI TERÖR ÖRGÜTÜNE AKTARDI

CHP’li İBB’nin örgütle bağlantılı olduğu belirlenen kişiler hakkındaki suçlamalar şu şekilde; 

Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) yönetim kurulu asil üyesi olan Aydın Ayhan hakkında terör amaçlı propaganda yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütüne üye olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DİAYDER’e ait mescidin gayri resmi imamı olan Mehmet İnan hakkında terör örgütüne üye olma ve teröre destek vermek için propaganda yapma suçlarının olduğunu ortaya çıktı. İSPER’de gassal olarak işe alınan İnan’ın kazandığı paranın bir miktarını PKK’ya destek amaçlı verdiği öğrenildi. PKK destekçisi İnan, terör örgütüne üye olma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Sözde Diyanet Başkanlığı gibi faaliyette bulunan Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Mehmet Emin Aslan’da İBB’de gassal olarak alınan işçiler arasında bulunuyor. Aslan, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılanarak ceza evine gönderildi.

EV HAPSİ CEZASI VERİLDİ

DİAYDER üyesi olan Fahrettin Ülgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İSPER’de iş alınmıştı. Örgüte üye olma suçundan kaydı bulunan Ülgün, terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçundan ev hapsi cezası verildi. 

DİAYDER Yönetim Kurulu asil üyesi olan Mehmet Işık, İBB iştiraki İSPER'de gassal olarak işe alınmıştı. Işık hakkında açılan soruşturma sonucu ev hapsi cezasına çarptırıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal