Huzurevlerine Ziyaretçi Engeli

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, huzurevlerinin dezenfekte işleminden geçtiğini dile getirerek "Huzurevlerimizin tamamına mücbir sebepler hariç ziyaretçi kısıtlaması getirildi." açıklamasını yaptı.

16.03.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-17:35) Huzurevlerine Ziyaretçi Engeli

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda virüse karşı en yüksek risk grubunun yaşlılar olduğunu bildirdi.

Selçuk, Bakanlık olarak coronavirüsle mücadele çerçevesinde huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde gerekli önlemlerin alındığına işaret etti.

"HUZUREVLERİNE ZİYARETÇİ KISITLAMASI GETİRİLDİ"

Coronavirüse yönelik detaylı bilgilerin sıralandığı bilgilendirme rehberlerinin huzurevleri ile paylaştıklarını dile getiren Zehra Selçuk, alınan tedbirleri şöyle açıkladı:

"Huzurevlerimize Sağlık Bakanlığının coronavirüsten korunma yolları ve yapılması gerekenler hakkında hazırladığı bilgilendirme yazıları ve afişler asıldı. Huzurevlerimizin tamamı dezenfekte edildi ve periyodik olarak dezenfekte edilmeye devam edecek. Huzurevlerimizin tamamına mücbir sebepler hariç ziyaretçi kısıtlaması getirildi. Huzurevlerine zorunlu ziyaretçi gelmesi durumunda, bu kişilerin girişlerinde ateş takibi yapılıyor."

“GÜNDE 4 KEZ 6 SAAT ARAYLA ATEŞ TAKİBİ YAPILIYOR”

"Huzurevlerinde kalan yaşlılarımıza günde 4 kez 6 saat arayla ateş takibi yapılıyor. Huzurevlerinde görevli personelimizin tamamına yapılması gerekenler konusunda eğitim verildi. Huzurevlerindeki yaşlılarımıza da virüs bulaşma yolları ve kendilerini korumak için yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme yapıldı ve eğitim verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal