Huzurevi ve Yaşlı Bakım evi fiyatları 2022

Ülkemizde belli bir yaşa ulaşmış hayatını sessiz bir ortamda geçirmek isteyen yaşlıların merak ettiği konulardan biri olan huzurevleri ücretleri ve çalışan personel kadrosunda kimler yer almaktadır işte bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

30.03.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-16:39) Huzurevi ve Yaşlı Bakım evi fiyatları 2022

Huzurevi ve Yaşlı Bakım evi fiyatları 2022

Devlet huzurevleri belirlenen şartlar doğrultusunda ücretsiz olarak yaşlılara hizmet sunabilmektedir. Bunun yanısıra ülkemizde özel huzurevleride mevcuttur. Bu özel huzurevlerinde belirlenen miktar karşılığında kişiler kuruma kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra özel huzurevlerinde maddi geliri olmama şartı aranmamaktadır. Özel huzurevlerinde devletin vermiş olduğu imkanların yanı sıra farklı hizmetlere göre ücret talep edilmektedir. Özel huzurevi sunmuş olduğu kalite ve imkanlar doğrultusunda fiyatlar değişkenlik gösterebilir. En düşük huzurevi günümüz şartlarında 1200 TL civarında olmaktadır. Bunun yanı sıra en yüksek özel huzurevi ücreti ise 1.5000,00 TL’nin civarında olmaktadır. Buradaki ücretlerin farklı olmasının nedenlerinden birisi özel huzurevleri’nin bulunduğu il ve huzurevi sakinlerine sunmuş olduğu hizmetlerdir.

 

İstanbul’da yer alan huzurevleri

Nüfus yoğunluğu nedeniyle büyük şehirlerde bulunan huzurevi sayısı oldukça fazladır. Bu büyük şehirler arasında yer alan İstanbul’da bulunan huzurevleri şunlardır:

Adora Huzurevi

Çengelköy Huzurevi

Okyanus yaşlı bakım merkezi

Bizbize Huzurevi

Ada Huzurevi

Asude Huzurevi

Samanyolu Huzurevi

Bu huzurevleri İstanbul’da bulunan özel huzurevlerinden sadece birkaçı olmaktadır. Bu gibi büyükşehirler’de çok daha fazla huzurevi ve yaşlı bakım merkezi bulunmaktadır.

Huzurevi Yaşlı Bakım Evi

Huzurevi maddi destek

Hayatının belirli dönemini huzurevlerinde sürdüren kişiler bazı maddi yardıma ihtiyaç duyar. Bu kişilerin herhangi bir yerden maddi geliri olmamakla birlikte özel bakıma ihtiyaç duydukları tespit edilip düzenli olarak maddi yardımda tabi tutulmaktadırlar. Peki bu yardımdan yararlanmak için gerekli olan şartlar nelerdir?

Bu kişilerin 65 yaş üzerinde olmaları gerekmektedir. Tüm gerkli şartlar tespit edildiğinde ve kurumlar tarafından onaylandığında her ay maddi destek alabilmektedirler. Verilen bu maddi desteğin herhangi bir kesinti olma durumu bulunmamaktadır.

Huzurevinden ayrılma durumu

Ülkemizde huzurevlerinde yaşamını sürdüren kişilerin çeşitli nedenlerle huzur evinden ayrılması söz konusu olabilmektedir. Bu nedenlerden bazıları şunlardır:

Kendi isteği ile başka yerde yaşamını devam ettirme talebi

Devlete bağlı farklı yerlerdeki kuruluşlardan birinde kalmayı talep etmesi

Huzurevinden ayrılmak istediğini belirtmesi

Disiplin gibi nedenlerle kurum tarından başka kuruma nakledilmesi

Kişinin vefat etmesi

Bu nedenlere bağlı olarak huzurevinde kalan kişinin kalmakta olduğu kurumla ilişkisi kesilmektedir. Bunun yanı sıra kendi isteği veya yakını tarafından hiçbir neden göstermeden kurumla ilişkisi kesilebilir.

Huzurevi izin durumu

Yaşamını huzurevinde sürdüren kililer ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri zaman izin kullanabilirler. Aışveriş veya gezmek amacıyla huzurevi dışına çıkmak isteyebilir. Huzurevi sakinleri yıl içerisinde 1 ay şeklinde olmak şartıyla beraber 3 ay izin verilir. İzinlerinin uzaması durumunda bağlı oldukları kurum ile irtibata geçerek izin süresini değiştirebilirler. Herhangi bir bildirim yada gerekçede bulunmadan kuruma dönmeyen kişilerin huzurevi ile bağlantısı kesilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal