Bakan Selçuk'tan Huzurevi Açıklaması!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevi ziyaretleriyle ilgili açıklamada bulundu.

20.06.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-10:58) Bakan Selçuk'tan Huzurevi Açıklaması!

Bakan Selçuk, huzurevleriyle ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19 salgını nedeniyle Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Babalar Günü'nde de huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek." dedi.

Normalleşme döneminde engelli ve yaşlı bakım kurumlarında alınan önlemleri geçen hafta açıkladıklarını anımsatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “Huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerimizde 85 yaş üstü ve kronik hastalığı olan büyüklerimiz var. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda kalan büyüklerimizsin hepsi bizlere emanet. Onları korumak için tedbirli olmaya devam ediyoruz. Huzurevlerimiz, Babalar Günü’nde de dijital ziyarete açık olacak” diye konuştu.

Huzurevlerinde ziyaret yasağının sürdüğünü, çalışanın da gereken sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra kuruma giriş çıkış yapabildiğini belirten Bakan Selçuk, salgını taşıma olasılığı sebebiyle kurumlara hediye ve çiçek kabul edilmeyeceğini de açıkladı.

Bakan Selçuk, “Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin, kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı dijital ortamda görüntülü aramaları, onları yalnız bırakmamaları son derece önemli” dedi.

Selçuk, huzurevlerinde ziyaretlerin açılmasıyla ilgili tarihin, süreç göz önünde bulundurularak daha sonra belirleneceğinin de altını çizdi.

Diğer taraftan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, Babalar Günü’nde şehit babalarını ziyaret edebilecek. 81 şehirde, İl Müdürlüğü ekipleri şehit babalarına ziyarette bulunacak.

Ramazan Bayramında, Bakanlık personelleri aracılığıyla 81 şehirde 35 bin 332 şehit ailesi ile gazi ziyaret yapılmıştı. Anneler Günü’nde de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 8 bin 396 şehit anneleriyle telefonla görüşülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal