Hurmanın Bu Etkisine Çok Şaşıracaksınız!

Hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen hurmanın faydalarını biliyor musunuz? Tam bir şifa deposu olan hurmanın sağlığa olan faydalarını sizin için derledik. Günde sadece 3 hurma yiyerek birçok sağlık sorununu önlemiş olursunuz. İşte hurmanın faydaları…

13.02.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-11:21) Hurmanın Bu Etkisine Çok Şaşıracaksınız!

Hurmanın yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kalsiyum olmak üzere birçok vitamin ile mineral içeriği sayesinde vücuda pek çok yararı bulunuyor. İşte hurmanın faydaları ve vücuda etkileri...

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Lif oranı oldukça yüksek olan hurma, midede sünger gibi şişip, mideyi geç terk ettiği için tokluk hissi oluşturuyor. Yüksek lif, aynı zamanda bağırsakları çalıştırıyor ve kabızlıktan kurtarıyor.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Antioksidan yönünden zengin olan hurma hücrelerin yenilemesinde önemli bir rol oynar ve bu sayede cilt üzerinde de oldukça faydalıdır. Yenilenen doku cildi daha genç bir görünüme kavuşturur. Hurma cilde ihtiyacı olan nemi verir, böylelikle cilt daha elastiki bir yapıya sahip olur. İçeriğindeki B vitamini ciltte oluşan yaraların da daha hızlı iyileşmesini destekler.

KİLO KONTROLÜNÜ DESTEKLİYOR

Hurma tüketildiği zaman midede uzun süre kalarak sindirimin yavaş olmasını sağlar. Bu sayede tokluk hissi uzuyor ve çok daha az besin tüketilmesini sağlıyor. İçerdiği yüksek orandaki demir minerali sayesinde kişinin demir depolarını destekliyor ve metabolizma da hızlanmış oluyor.

KAS KRAMPLARINI ENGELLİYOR

İçeriğindeki magnezyum sayesinde kasları güçlendirir ve kas krampları ile kas ağrılarını önlemiş olur. Protein sentezinde ve enzimlerin sağlıklı çalışmasında da önemli bir görev üstlenioyr. Günde 2-3 adet hurma tüketmek günlük magnezyum ihtiyacını karşılayabiliyor.

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Kalp sağlığını koruyan besinlerin başında yer alan hurma, içeriğindeki zengin potasyum minerali sayesinde kan basıncını dengeliyor ve kalp ritmini düzenliyor. Hiç kolesterol içermediği gibi güçlü bir antioksidan olması özelliği ile kalbi zararlı bakterilerden ve mikroplardan koruyarak, damar tıkanıklıkları riskini azaltıyor.

STRES VE GERGİNLİĞİ AZALTIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin hurmada yüksek miktarda bulunduğu ortaya konmuştur. Bu sayede strese karşı bir savunma oluşturuyor. Hurma içerdiği B1 vitamini ile de sinir sisteminin sağlıklı olmasını sağlıyor.

TAM BİR ENERJİ DEPOSU

Yüksek enerji içeriği, özellikle kilo almak isteyen kişiler veya gelişme çağında olan çocuklar için çok faydalıdır.

BAĞIŞIKLIĞI ARTTIRIYOR

Hurma, bağışıklık sistemini destekleyen antioksidan etkili selenyumdan ve C vitamini yönünden zengin bir besindir. Bu sayede vücudu zararlı bakterilerden ve mikroplardan temizliyor. Ayrıca içeriğindeki yüksek orandaki magnezyum minerali, vücutta oluşabilecek enfeksiyonların oranını azaltıyor.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Hurma içeriğindeki kalsiyum ve fosfat ile iskelet oluşumunu ve vücudun kemik yapısını destekliyor. Ayrıca kemik erimesi ve yumuşaması gibi kemik hastalıklarının da önlenmesini sağlıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal