Hurma Sirkesi Nasıl Yapılır Neye İyi Gelir? Hurma Sirkesi Tarifi

Her derde deva hurma sirkesi nasıl hazırlanır? Hurma sirkesi nelere iyi gelir? Diğerlerinden farklı olarak bu sirke nasıl hazırlanır? Hurma sirkesi yapımı ve tarifi ile lezzetli sirkelerin tadını çıkarın.

21.11.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-12:33)

Arabistan ve Orta Doğu ülkelerinde vazgeçilmez olan hurma sirkesi, vücuda yüklü oranda enerji depoladığı için gençlik iksiri olarak da bilinmektedir. Diyet dostu olan sirke kanser hastalıklarına da çok iyi gelmektedir. İşte hazırlanışı.


HURMA SİRKESİ MALZEMELERİ

Hurma sirkesi için gerekli malzemeler; 1 kilogram hurma, 5 litre soğuk su, 11.5 litre sıcak su, 1 yemek kaşığı kaya tuzu.

HURMA SİRKESİ NASIL YAPILIR?

İlk önce 1 kilogram hurmayı 1.5 litre sıcak suyla doldurduğunuz bir kabın içine yerleştirin ve 1 gece bekletin. 1 sonraki gün 4 litre soğuk suyun dolu olduğu kavanozun içerisine beklettiğiniz hurmaları hafif şekilde ezerek atın. İçerisine 1 çay bardağı elma ya da üzüm maya sirke atın. 1 çorba kaşığı kaya tuzunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Kavanozun kapağını temiz bir tülbentle kapatıp 6 hafta bekleyin. Suyu süzün ve cam şişelere koyun.

PÜF NOKTASI

Hurma sirkesi yapmanın püf noktası bir gece evvelden 1.5 litre sıcak suda hurmalarınızı dinlendirmenizdir. Sirke yapımı için hurmaları suya alırken elinizle ezin. Kapak yerine temiz bir tülbent işinizi görür.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal