Cennet Hurmasının Faydaları Nelerdir?

Cennet hurmasının diğer ismi ile Trabzon hurmasının ana vatanı Çin ve Japonya’dır. Türkiye’de ise yoğun olarak Karadeniz bölgesinde yetişmektedir. Cennet hurmasının faydaları nelerdir? Cennet hurması reçeli nasıl yapılır?

28.12.2019-17:07 - (Son Güncelleme: 10.02.2022-09:41)

Cennet hurması içerdiği A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum ile zengin bir besin değerine sahiptir. İşte şifa kaynağı cennet hurmasının her derde deva faydaları...

Cennet hurması, mide sorunlarına iyi gelmektedir. Cennet hurması bilhassa gastrit problemi olanlara öneriliyor.

Tam bir bağışıklık güçlendirici olan cennet hurması vücudun direncini artırarak grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korumaktadır. 


- Yüksek bir antioksidan kaynağı olan cennet hurması göz sağlığına da fayda sağlamaktadır. Cennet hurmasının yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı koruyuculuğu vardır.

- Cennet hurması yüksek tansiyon problemi yaşayan kişiler için birebirdir. Cennet hurmasının tansiyonu ve kolesterolü düşürücü bulunmaktadır.

- Cennet hurması kansızlık tedavisinde kullanılmaktadır.

- Bağırsak iltihaplanmalarını tedavi eden cennet hurması düzenli kullanıldığı durumlarda ishali de gidermektedir.

CENNET HURMASININ KALORİ DEĞERLERİ

- Cennet hurması yüksek bir lif kaynağıdır. 100 gramında 3,6 oranında lif bulunduran cennet hurması yüksek lif içeriğinden dolayı kilo verme sürecini de kolaylaştırmaktadır.


- Önemli bir C vitamini deposu olan cennet hurmasının 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık olarak yüzde 13’lük kısmını karşılamaktadır.

- 100 gram cennet hurması: 73 kalori

CENNET HURMASI REÇELİ

Cennet hurması reçeli için gerekli olan malzemeler:

- 1 kilo olgun cennet hurması

- 2, 5 su bardağı toz şeker

- 1 bardak sıcak su

- Yarım limon suyu

Cennet hurma reçeli için; ilk olarak hurmalar yıkanarak küp küp doğranmaktadır. Doğranan hurmalar tencereye eklenir ve üzerine şeker ilave edilir. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün suyunu salan hurmaların üzerine bir bardak sıcak su dökülerek ocağa alınır. Orta ateşte kaynamaya bırakılan cennet hurmaları ara sıra karıştırılır ve üzerinde oluşan köpükler düzenli olarak alınır. Reçel koyu kıvama ulaştığında ise üzerine yarım limon sıkılır. Limon suyu ile 5 dakika kaynatılarak ocak kapatılır. Reçel ılıyınca kavanozlara doldurulur kapak kapatılır ve ters çevrilerek vakumlama işlemi gerçekleştirilir. Cennet hurması reçelini serin bir yerde muhafaza etmeniz önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal