Hormonları Dengede Tutmak İçin Yapılacaklar

Hormonları dengede tutmak hem mental sağlığımız hem de fiziksel sağlığımız için oldukça önemlidir. Peki, nasıl dengede tutulur?

05.11.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-10:14)

Hormonal dengesizlikler pek çok soruna sebep olur. Kilo alma, cilt problemleri ve daha pek çok problem gibi. İşte, hormonları dengede tutma yolları…

HORMONLARI DENGEDE TUTMAK İÇİN YAPILACAKLAR

Hormonlarınızı dengede tutmak için verimli pelvik dolaşım önemlidir. Eğer döneminiz oldukça koyu kahverengi kanla başlıyor veya sonlanıyorsa ya da dokunduğunuzda alt karnınız üşüyorsa, pelvisiniz olası bir yardıma gerek duyar. Bu durumda, kendi kendine masaj yapmaya çalışın ya da bu alana taze zencefille yapılan bir fincan sıcak çay uygulayın. Hormon sağlığınızı iyileştirmek için, öğün başına en az 20-30 gram protein yemeniz tavsiye edilir. Ve bütün yüksek proteinli yiyecekler arasında yumurtalar en besleyici olanlar şeklinde kabul edilir. Onları günlük şekilde yemek, seni aç hissettiren hormon olan insülin ve grelin düzeylerini düşürmene destek olabilir. Yumurtalar üstülik metabolizmanızı kuvvetlendirmenize ve daha hızlı kilo vermenize destek olur. Topraklama veya topraklama, stres, iltihaplanma ve uyku işlev bozukluğu ile alakalı olan hormon olan kortizol düzeyinizi önemli ölçüde azaltabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal