Hollandalı Gazeteciden Yunan Başbakanına: Neden Yalan Söylüyorsun?

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yalan açıklamalarına daha fazla dayanamayan bir gazeteci Yunanistan Başbakanına tepki gösterdi.

10.11.2021-17:22 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-17:43)

Son dakika gelen bilgilere göre, Hollandalı bir gazeteci Yunanistan Başbakanı arasında tartışma çıktı. Sığınmacılara karşı orantısız güç kullanılmadığından bahseden Başbakan Kiryakos Miçotakis'e bir gazeteci şu sözleri söyledi; 'Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?'

BASIN TOPLANTISINDA SİNİRLER GERİLDİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in açıklamalarına sert bir dille yanıt veren gazeteci konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi; "Sığınmacıların geri itilmesi, Yunanistan’daki mültecilerle ilgili yalan söylemeyi ne zaman bırakacaksınız? Lütfen ne benim ne de dünyadaki tüm basın mensuplarının zekasını aşağılamayın."

NEDEN YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDİYORSUN MİÇOTAKİS?

Gazeteci Beugel ile Yunanistan Başbakanı arasında süren tartışmanın devamında Beugel sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Reddetmeye ve yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Bu narsist bir istismardır. Neden dürüst davranmıyorsunuz? Neden ‘Brüksel bizi yalnız bıraktı, 6 yıl bekledik, kimse bir şey yapmadı. (Sığınmacıları) başka ülkelere yerleştirmeliyiz, bunları yapmıyorlar ve evet (sığınmacıları) acımasızca, barbarca geri itiyoruz.’ demiyorsunuz? Neden Brüksel’in kapısını çalmayı bıraktınız?” 

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS: BİZ MÜLTECİLERİ KURTARIYORUZ

Kendisine yöneltilen bu sorular hakkında cevap hakkını kullanan Yunanistan Başbakanı, mültecilere insani muamele yaptıklarını iddia ederek şu açıklamalarda bulundu; Sizin Hollanda’da siyasetçilere direkt sorular sorma kültürünüz olduğunu anlıyorum. Ancak bu ofiste beni ve Yunan halkını, maddi gerçeklerle desteklenmeyen ifadelerle ve suçlamalarla aşağılamanızı kabul edemem."

BAŞBAKAN MİÇOTAKİS TOPU TÜRKİYE'YE ATTI

Açıklamalarına mültecilerin Türkiye'de güvende olduğunu söyleyerek devam eden Başbakan Miçotakis şu sözleri söyledi;  "Yunanistan’ı suçlamak yerine göçmen sorununu sistematik olarak araç haline getiren, güvenli bir ülkeden insanları çaresiz bir konuma zorlayanları suçlamalısınız. Size hatırlatmak isterim ki Türkiye’dekiler hayati tehlike altında değildir. Bizi değil, başkalarını suçlamalısınız.”

NELER YAŞANMIŞTI?

Avrupa Birliği 7 Ekim'de yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin Yunanistan sınırlarında orantısız güç kullanarak geri itmelerin olduğunu açıkladı. Bu geri itme politikasının endişe verici olduğunu bildiren AB Sözcüsü Adelbert Jahnz "Böyle bir şey olmamalı. Uluslararası sınırları geçmeye çalışan her bir kişinin, her bir göçmenin bireysel değerlendirilme hakkı var.” şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın sınır dışı edilen sığınmacılara orantısız güç kullanmasının yasa dışı olduğunu üstüne basarak belirten Adelbert Jahnz, uluslararası kuruluşları bu konuyu araştırmaya davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal