Hırsızlar Kastamonu’na dadandı: Üreticiler hasatlarını korumak için sabaha kadar nöbet tutuyor

Türkiye'nin önemli sarımsak üretim merkezlerinden biri olan Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak üreticileri gündüz hasat yapıp geceleri ise hırsızlara karşı nöbet tutmakta. Sarımsak üreticisi Erkan Subutay, "Hasadını yapmış olduğumuz beyaz altınımızı bu sene de hırsızlara karşı korumak amaçlı tarlalarımızdayız" açıklamasında bulundu.

24.07.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-10:05) Hırsızlar Kastamonu’na dadandı: Üreticiler hasatlarını korumak için sabaha kadar nöbet tutuyor

Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret alarak tescillenen Taşköprü sarımsağı, bu yıl hemen hemen 20 bin dekar alanda üretilip, 25 bin ton civarlarında rekolte bekleniyor.

AA'nın haberine göre, sarımsak hasadı yapan çiftçiler, ürünlerini kuruması için 15 gün gibi bir sürede tarlada bırakıyor.  Bu süre zarfında hırsızlık olayının meydana gelmemesi için gündüz hasat yapan çiftçiler geceleri de tarlada nöbet tutarak emeklerini korumakta.

Sabaha kadar nöbet tutan çiftçiler, gece geç saatlerde ateş yakarak ısınabilmekteler.


Beyaz altın nöbeti

Yazıhamit köyünden sarımsak üreticisi Erkan Subutay, AA muhabirine, bölgede sarımsak hırsızlığının çok sayıda meydana geldiğini vurgulayarak, 'Hasadını yapmış olduğumuz beyaz altınımızı bu sene de hırsızlara karşı korumak amaçlı tarlalarımızdayız. 15 gün tarlalarda bu şekilde bekleyerek, sarımsaklarımızın tarlada kurumasını sağlıyoruz.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Daha sonra traktörlerimiz ile tarlada bulunan sarımsaklarımızı mağazalarımıza ve evlerimize götürerek burada temizleme işlemini yapıyoruz. Temizliğin ardından sarımsaklarımız pazara çıkıyor.' açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal