Koronavirüste son durum ne? Bakan Koca uyarmıştı vaka sayılarındaki artış tabloya yansıdı

Koronavirüs vaka sayısındaki artış devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Vakalar 40 kat arttı" açıklaması, Sağlık Bakanlığı’nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasındaki yoğunluk haritasına da yansıdı. Büyük kentlerde haritalar adeta yeniden kırmızıya büründü.

24.07.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-09:47) Koronavirüste son durum ne? Bakan Koca uyarmıştı vaka sayılarındaki artış tabloya yansıdı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Mayıs tarihinde koronavirüs vaka sayılarının peş peşe üç gün binin altında olduğunu vurgulayarak hastaneler hariç maske kullanımının mecburi olmaktan çıktığını açıkladı. Fahrettin Koca, Türkiye’deki salgın önlemlerini en düşük seviyelere indiren bu açıklamadan 51 gün sonra, 18 Temmuz’daki Kabine toplantısı sonrası gazetecilere yapmış olduğu açıklamada vatandaşı endişelendiren açıklamalarda bulundu.

Günlük 40 katına çıkmış vaziyette

Bakan Koca 'Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak' açıklamasında bulundu. 


Koronavirüs haritası kırmızıya döndü

Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı’nın bütün kentlerdeki vaka yoğunluklarını anlık olarak aktardığı Hayat Eve Sığar uygulamasındaki koronavirüs haritasında, büyük kentlerin kırmızı renge dönmesi vatandaşı endişeye düşürdü. Haritada İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentler incelendiği vakit nüfus yoğunluğunun fazla olduğu tüm bölgelerde vaka sayılarının üst seviyelere ulaştığı rahatça görülmekte.

Yasaklar tekrardan gündeme gelir mi?

Uzmanlar, pandeminin pik yaptığı ve haritada benzer görüntünün ortaya çıktığı zamanlarda, 'kentlerarası seyahat', 'hafta sonu sokağa çıkma' gibi yasaklar hayata geçirildiğinde, 'açık havada dahi maske takmanın zorunlu olduğuna' dikkat çekerek, vatandaşları uyarıyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal