Hindistan'da Vatandaşlık Yasasına İlişkin Protestolarda 3 Kişi Daha Öldü!

Hindistan'da vatandaşlık yasasına ilişkin sürmekte olan protestolarda 3 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

20.12.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-14:58) Hindistan'da Vatandaşlık Yasasına İlişkin Protestolarda 3 Kişi Daha Öldü!

Hindistan'da vatandaşlık yasasına ilişkin sürmekte olan protestolarda 3 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde hükümetin Müslümanları dışlayan vatandaşlık yasasına karşı yapılan protestolar devam ediyor.
Polis ile protestocular arasında meydana gelen arbedenin sonucunda 3 kişinin ölmesinden sonra ölü sayısı 9'a çıktı. Başkent Yeni Delhi'de ve Bengaluru kentinde yüzlerce gösterici de polis tarafından gözaltına alındı.
Görevliler, Hindistan'ın en kalabalık bölgesi olan Uttar Pradesh eyaletinde ve ülkenin kuzeydoğu kısımında bulunan Bihar eyaletinde, Haydarabad, Bengaluru ve Chennai kentindeki bazı yerlerde toplanmaların yasaklandığını bildirdi.

Telekomünikasyon hizmeti sunan firmalar Vodafone ve Airtel ise hükümetin emriyle başkent Yeni Delhi'nin bir bölümünde mobil hizmetlerini durdurduklarını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal