Hindistan'da Selfie Çekmek Ölüm Tehlikesi!

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletindeki bir baraj gölünde selfie çekme girişiminde bulunan dört kişi boğularak yaşamını kaybetti.

08.10.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-09:54)

 

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletindeki bir baraj gölünde selfie çekme girişiminde bulunan dört kişi boğularak yaşamını kaybetti.

Dünya gündeminde yer alan bilgiye göre, polis, Pambar baraj gölüne giren ve el ele tutuşarak selfie çekme girişiminde bulunan ve içlerinde yeni evli bir çiftin de bulunduğu altı kişiden birinin ayağının kayması sonucu diğer beş kişiyi de suya çektiğini aktardı. Kazada yeni evli kadının ve ailesinden üç kişinin boğulduğunu dile getiren polis, suda dengesini sağlamayı başaran eşinin ise yalnızca kız kardeşini kurtarabildiğini söyledi.

SELFİE ÖLÜMLERİNİN EN YAYGIN OLDUĞU ÜLKE HİNDİSTAN

Polis, baraj gölü sularında kaybolan dört kişinin cesetlerinin bulunduğunu dile getirdi. Karnataka eyaletinde, 2017'de, selfie çekerken yaşanan ölümleri engellemek için 11 turistik bölgeye "selfie öldürebilir" yazılı tabelalar koyulmasını ve sosyal medya üzerinden selfie çekmenin tehlikelerine karşı uyaran mesajlar paylaşılmasını açıklayan bir kampanya başlatılmıştı.

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi tarafından başlatılan soruşturmaya göre, Hindistan'da 2011-2017 yıllarında 259 kişi selfie çekmeye çalışırken can verdi. Dünyada selfie ölümlerinin en yaygın olduğu ülke Hindistan. Hindistan'ı, Rusya, ABD ve Pakistan takip ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal