Hindistan’da Bir Adam İzlediği Video İle Eşine Doğum Yaptırdı

Hindistan’da yaşanan akıl almaz olayda, bir adam YouTube üzerinden izlediği video ile eşini doğum yaptırırken bebeğin ölümüne sebep oldu.

28.12.2021-13:48 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-13:48)

Duyanları hayrete düşüren olay Hindistan’da yaşayan genç bir çiften geldi. 34 yaşında olan R. Loganathan, eşinin doğum sancıları tutmasıyla hastaneye gitmek yerine, izlediği doğum videoları ile eşini doğurtmaya çalıştı. Duyanları şaşırtan olayda doğum sırasında bebek hayatını kaybetti. 

DOĞUM YAPTIRMAYI VİDEODAN ÖĞRENEMEZSİNİZ

Hindistan’da yaşanan olay bebeğin ölmesine neden olurken, sosyal medyada çifte olan tepkiler çığ gibi büyüdü. Gündem olan olay sonrası açıklamalarda bulunan Op. Dr. Yusuf Olgaç, "Bir yemek programından yemek yapmayı öğrenebilirsiniz ancak doğumu asla" dedi. 

Milliyet Gazetesi’nde yer alana habere göre; doğum sancısı başlayan ve saatlerce kıvranan kadını eşi, internetten izlediği videolar ile doğurtmaya çalıştı. Doğum sırasında çok kan kaybeden kadın ucuz kurtulurken, yeni doğan erkek bebek hayatını kaybetti. Yaşanılan bu korkunç olay sonrası, doğum hakkında insanların yeterli bilinçlendirilmediğini ifade eden Olgaç, "Gerek sosyal medyada gerek internet sayfalarında doğruluğu teyit edilmemiş, kaynağı belli olmayan bilgiler çok fazla. Bu yanlış bilgiler hem ailelerin yanlış seçimler yapmasına hem de gereksiz korkular yaşamasına neden oluyor" dedi.

GEBELİK HEKİM SÜRECİNDE SONLANDIRILMALI

Hamilelik sürecinin oldukça önemli olduğunu ve başından sonuna kadar uzman bir hekim gözetiminde devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizen Olgaç, doğum öncesi anne ve babanın sürece dahil eğitim alması gerektiğine dikkat çekerek “Bu eğitimde doğum, doğumun aşamaları, doğumun başlangıç bulguları, sezaryen nedenleri, tıbbi müdahaleler, nefes ve gevşeme egzersizleri, doğumda aktif pozisyonlar, emzirme ve bebek bakımı, yenidoğan döneminde ilk yardım konuları en güncel tıbbi bilgiler esas alınarak ailelerle paylaşılıyor" şeklinde konuştu. 

İnternette bazı yanlış yönlendirmelerin yapıldığını doğum kitapları ya da doğum videoları ile doğum yaptırılamayacağını ifade eden Olgaç, binlerce bebeğin doğumuna eşlik etmiş bir hekim olarak hâlâ her doğumda anne ve bebekten bir şeyler öğrendiğini de aktardı.


YAŞAMSAL RİSKE NEDEN OLUYOR

Profesyonel olarak tıbbi bilgilere sahip olunmadan doğum yaptırmanın hem anne hem de bebek için ciddi tehlike arz ettiğini dile getiren Op. Dr. Yusuf Olgaç, "Bir yemek programından yemek yapmayı öğrenebilirsiniz. Yaptığınız yemek lezzetli değilse yemezsiniz olur biter. Ancak izlediğiniz videodaki gibi doğum yaptıramazsanız, yeniden deneme şansınız olmaz ve büyük pişmanlıklar yaşarsınız" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal