Hindistan Cevizinin 3 Önemli Faydası

Tropik bölgelerde yetişen, birçok nedenle kullanılan hindistan cevizi faydalarıyla şaşırtıyor. Peki enfes lezzeti ve farklı kullanım alanlarıyla, kurtarıcı olan hindistan cevizinin faydaları nelerdir? Hindistan cevizinin 3 önemli faydası…

26.10.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-09:37) Hindistan Cevizinin 3 Önemli Faydası

Genellikle hindistan cevizinin etli kısmı rendelenerek kullanılır. Yağının da çokça kullanıldığı hindistan cevizi, karbonhidrat değeri yüksek olan meyvelerin aksine, genelde yağ sağlar. İçinde çokça protein, birkaç önemli mineral ve biraz B vitamini içerir. Diğer vitaminlerin çok önemli bir kaynağı sayılmayan hindistan cevizi, içerdiği mineraller ile vücuttaki birçok fonksiyona destek olur. Kırmızı kan hücrelerini korumaya yardımcı olan selenyumun oluşumuna yardımcı olur, bakır ve demir bakımından zengindir. Doymuş yağ yerine tercih edilen hindistan cevizinin, yağ kaybını artırabiliyor.

KALP DOSTU

Hindistan cevizi yağı, kolesterol seviyeleri üzerinde nötr etiye sahip. Hindistan cevizinin et kısmından elde edilen yağ, göbek yağını azaltabileceği gibi, aşırı göbek yağından kaynaklı kalp ve diyabet riskini azaltır. 

ANTİOKSİDAN ETKİSİNDE

Hindistan cevizi üzerinde gerçekleştirilen laboratuvar testleri, antioksidan kaynağı olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca elde edilen bulgular, kemoterapinin neden olabileceği hasara da olumlu etki gösterebileceği ve stresin etkilerini azaltabileceği yönünde. Polifenol antioksidonları barındırır.

KAN ŞEKERİ

karbonhidratı düşük, lif ve yağ oranı yüksek bir meyve olan hindistan cevizi,kan şekeri seviyenizi dengelemeye yardımcı olabilir. İçinde arginin içeren hindistan cevizi, antidiyabetiktir. Arginin, kan şekeri seviyelerini dengelemek için insülin hormonunu serbest bırakan pankreas hücrelerinin çalışması için önemli olan bir amino asit görevindedir. Yüksek lif içeren hindistan cevizi etinin, sindirimi yavaşlatmaya ve kan şekeri seviyelerini de dengelemeye yardımcı olan insülin direncini iyileştirmeye yardımcı olabileceği biliniyor.

DEZAVANTAJLARI

Kalorisi ve yağ oranı yüksek olduğu için, özellikle çok yüksek kolesterol ve kalp hastalığı riskiniz yüksekse, bir uzmana danışmadan tüketilmemeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal