Hiç Ekmek Tüketmemek Doğru mu?

Son yıllarda dile getirilen ekmeğin zararlı olduğu görüşü gerçekliğini mi kaybediyor. Hiç ekmek yememek sağlığa aslında zararlı mı? Ekmeğin içinde hangi vitaminler yer alır gelin birlikte bakalım.

30.09.2019-13:59 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-13:45)

Araştırmalara göre uzun seneler karbonhidrattan mahrum beslenmek kalp hastalığı riskini yüzde 20 oranında yükseltiyor!

KALP SAĞLIĞI RİSKİ ARTIYOR

Paris'te yapılan Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin toplantısında çalışmalarda yaklaşık 450 bin kişi tarandı. 25 bin kişi ise yaklaşık olarak 10 sene takip edildi. Takip esnasında hastalar beslenme alışkanlıkları, karbonhidrat tüketimleri ve yağ oranlarına göre 4 gruba ayrıldı. Çalışma neticesinde normal kilosuna vardıktan sonra düşük karbonhidratlı diyeti sürdüren kişilerde kalp hastalığı riskinin yüzde 20 daha çok olduğu görüldü.

KISA DÖNEMDE FAYDALI AMA..

Kısa süre için düşük karbonhidratlı diyet evet faydalı fakat bunun 10 sene boyunca sürmesi kalp hastalıklarına neden olabilir. Bu çalışma gösteriyor ki ideal kiloya ulaştıktan sonra ısrarla düşük karbonhidrat tüketimini sürdürmek kalp hastalığı için her zaman doğru olmayabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal