Her açıklamasında onu giyiyor: Volodimir Zelenskiy’nin yeşil tişörtünün sırrı nedir?

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta sayısız kez kameraların karşısına geçen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, her açıklamasında giydiği yeşil tişört ile dikkat çekiyor. Peki Volodimir Zelenskiy’nin yeşil tişörtünün sırrı nedir? İşte detaylar…

01.02.2024-11:29 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:49)

Rusya’nın yaptığı saldırıların ardından sürekli olarak kameralar karşısına geçen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus lider Putin’in elit tarzdaki duruşuna karşılık olarak ‘halkın içinden gelen’ bir adam imajı çiziyor.

Eskiden aktörlük de yapan Zelenski, savaşın başlamasından bu yana sürekli olarak giydiği yeşil tişört ile dikkat çekti. ABD merkezli basın organı New York Times’tan Vannessa Friedman, Zelenski’nin yeşil tişörtünün altında psikolojik ve siyasi amaçlar bulunduğunu belirtiyor. 

Savaş başında lacivert takım giyiyordu

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre; Zelenskiy, savaşın başlangıcında ülkesine seslendiği videolarda lacivert takım elbise giyerken, savaşın ardından bu tercihi basit, zeytin yeşili bir tişört ile değiştirdi. Bu tercih sadece ülkesine seslendiği anlarda değil, Avrupa ve İngiltere parlamentolarına, Amerikan Kongresi'ne yaptığı konuşmalarda ve hafta sonu CNN ile gerçekleştirdiği röportajda da devam etti. Yeşil tişört, sadece bir kıyafet olmanın ötesine geçerek, dört haftalık süreçte Ukrayna halkının gücü ve vatanseverliğinin bir simgesi haline geldi.

Zelenskiy Biden

Zelenskiy, eski bir aktör olmasının avantajını kullanarak kıyafetin karakteri yansıttığını ve bir propaganda biçimi olarak kullanılabileceğini açıkça anlıyor. Bu nedenle Zelenskiy'nin tercih ettiği 'sıradan' tişört, halka kendisinin de bir 'sıradan' insan olduğunu hatırlatıyor. Tişört, adeta sokaklarda savaşan yurttaşlar ve Ukrayna askerleri arasında bir bağlantı görevi görüyor.

Tam bir tezat oluşturuyordu

Zelenski ile Biden arasında yapılan görüşmede ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden’ın klasik lacivert takımla gelmesine karşın Zelenski’nin koyu renkli ceket giymesi dikkat çekmişti. Friedman bu durum hakkında, ‘’Başkan Biden ve First Lady Jill Biden tarafından karşılanmak üzere diplomatik aracından Beyaz Saray'ın bahçesine çıktığı andan itibaren DIY kıyafetleri göze çarpıyordu. Bunlar, başkanın klasik lacivert takımıyla ve First Lady'nin gök mavisi ceketi ve topuklu ayakkabılarıyla tam bir tezat oluşturuyordu. Bay Zelensky, Oval Ofis'te, Noel çelenkleriyle süslenmiş bir şöminenin hemen önünde bir fotoğraf görüşmesi için başkanla poz verdiğinde ve iki adamın daha sonra düzenlediği ortak basın toplantısında ABD ve ABD bayrakları ile dikkat çektiler. Ukrayna arkalarında.

Ve özellikle Bay Zelensky'nin Kongre'nin ortak oturumunda konuşma yapmak için podyuma çıktığı ve ara sıra ceket giyen milletvekilleri tarafından aydınlatılan koyu renkli takım elbise denizine baktığı Kongre Binası'nın büyük, ahşap panelli salonlarında göze çarpıyordu. Ukrayna'nın mavi ve sarı aksesuarları.’’

Zelenskiy Biden

Putin ile zıt giyim tarzı tercih etti

Zelenskiy, takım elbisesini kenara bırakarak giyimi, davranışları ve sözleriyle kendisini, gösterişli sarayları ve lüks markalara olan sevgisiyle ünlü lider Putin'e karşı farklı bir konumda gösterdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal