HDP'li Taşdemir'i Gara'da Gördüğünü Söyleyen PKK'lının İfadesi Ortaya Çıktı

Operasyonla etkisiz hale getirilen PKK'lının ifadesinde HDP'li Dirayet Dilan Taşdemir'i Gara'da bölgesinde gördüğünü söyledi.

22.02.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-14:54) HDP'li Taşdemir'i Gara'da Gördüğünü Söyleyen PKK'lının İfadesi Ortaya Çıktı

PKK’nın Gara’da cezaevi olarak kullanılan mağarada 13 vatandaşı şehit etmesi sonrası, İçişleri Bakanı Soylu, mecliste düzenlenen özel oturumda bir HDP’li milletvekilinin Gara bölgesine gittiğini söyledi. Bakan Soylu daha sonra katıldığı bir TV programında bu insanın HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı. Bakan Soylu teslim olan bir PKK'lının verdiği ifadesinde HDP’li Taşdemir’i Gara bölgesinde gördüğünü ifade etti. DHA o PKK'lının  ifadesine ulaştı. Teröristin verdiği ifadesinde Gara bölgesinde Dirayet Dilan Taşdemir’in kendisinin içerisinde bulunduğu araca bindiğini, sivil kıyafetli, sırt çantalı ve yanında poşetler olduğunu anlattığı öğrenildi.  Teröristin ifadesinde, Taşdemir’in terör örgütünün Mahmur kampında indiğini ve araba değiştirerek oradan ayrıldığını söylediği de öğrenildi.

SİVİL KIYAFETLİYDİ, SIRT ÇANTALI VE ELİNDE POŞETLER VARDI

Teslim olan PKK'lının ifadesinde: ''Irak Mahmur alanına, özel kuvvetler mensubu Pirdoğan kod isimli örgüt mensubunun şoförlüğünde, yine bu alanın düzenlemesini yapan Özgür Çiya ve Arin Botan ve Arin kod isimli örgüt üyeleriyle beraber geçtim. Araçta kod isimlerini hatırlamadığım 3 erkek terör örgüt üyesi daha vardı. Herkesin yanında silah ve teçhizatları bulunuyordu. Gara alanında araç ile 1.5 saat yolculuk yaptık. Yolda başka bir aracın yanında durduk. Bu araçtan Dirayet Dilan Taşdemir isimli, sonradan televizyondan HDP milletvekili olduğunu öğrendiğim kişi indi. Benim bulunduğum araca bindi. Bu kişi sivil kıyafetliydi, yanında sırt çantası ve poşetler de vardı. Araca bindikten sonra sadece selamlaştık. Aramızda başka bir konuşma olmadı. Yaklaşık 1 saat araç yolculuğundan sonra Mahmur kampına geldik. Bize ‘hoşça kalın’ diyerek araçtan indi. Bu şahsı başka bir araç aldı'' diye ifade etti.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASIYLA SORUŞTURULUYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında bu ifadeler doğrultusunda soruşturma yürütüyor. Başsavcılık Taşdemir’in PKK ile bağlantısı ve Gara’da bulunması ile ilgili araştırma yapıyor. Bakan Süleyman Soylu’nun açıklamaları ihbar kabul edilerek başlatılan soruşturma 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 maddesi kapsamında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan yürütülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal