Teslim Olan PKK'lı Her Şeyi İtiraf Etti: Amerika ve Rusya TSK Operasyonlarını Örgüte Haber Veriyordu

Teslim olan PKK'lı verdiği ifade de Amerika ve Rusya'nın operasyonlar başlamadan 30 dakika önce PKK'ya haber veriyor dedi.

22.02.2021-13:09 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-13:09) Teslim Olan PKK'lı Her Şeyi İtiraf Etti: Amerika ve Rusya TSK Operasyonlarını Örgüte Haber Veriyordu

1978 senesinde Diyarbakır Lice'nin Fis köyünde bir grup cani tarafından kurulmuş olan bölücü terör örgütü PKK, 42 senelik tarihinin en zorlu dönemini yaşıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2016 senesinde konsept değiştirerek ''savunma'' pozisyonundan ''taarruza'' geçmesi, terörün sosyo/ekonomik ayaklarının kurutulması örgütü çöküşün eşiğine getirdi.

2020 YILINDA TAM 243 KİŞİ GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM OLDU

Türkiye'den örgüte katılım nerdeyse sıfırlanırken, kopuşlar da büyük hız kazandı. Çocuğu dağda olan annelerin Diyarbakır'da HDP il binası önünde başlatmış olduğu oturma eyleminin de etkisiyle, 2020 senesinde tam 243 kişi güvenlik güçlerine teslim oldu. 2021'in ilk 2 ayında ise bu sayı 27'yi buldu. Yeni Şafak'ın haberine göre, güvenlik güçlerine teslim olarak yeni bir hayata merhaba diyen eski örgüt üyeleri, önemli bilgileri de yanı sıra getirdi.

TESLİM OLAN TERÖRİSTLER PKK'IN DIŞ DESTEĞİNİ TEK TEK ANLATTI

Kimi anlattıklarıyla HDP'nin PKK'ya terörist kazandırmadaki rolünü ortaya koydu, kimi de örgüt içinde patlak veren iç çekişmelere ışık tuttu. Başta Amerika olmak üzere yabancı ülkelerin örgüte desteği ve örgüt içinde salgına dönüşen tecavüz ve infazlar, teslim olan teröristlerin vermiş olduğu önemli bilgiler arasında yer aldı. Terör örgütünün İslam'a bakış açısı, DEAŞ/PKK ve PKK/FETÖ ilişkileri, Libya'daki Hafter güçlerinin teröristlerle sır görüşmesi, yine örgütle bağını koparanların ifşaatlarıyla ortaya çıktı. Gara'da 13 vatandaşımızın vahşice infaz edilmesinin acısı sürerken teslim olan teröristler PKK'nın dış desteğini de anlattı. Teslim olan teröristlerden Ş.M., Amerika ve Rusya'nın TSK operasyon düzenlemeden 30 dakika önce vurulacak noktaları örgüte haber vermiş olduğuni itiraf etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal