HDP'li Semra Güzel Hakkında Yeni Fezleke TBMM'ye Ulaştı

Gelen son dakika haberine göre; HDP'li Semra Güzel hakkında terör örgütü üyeliği ve terörün finansmanı suçundan yeni bir fezleke daha TBMM'ye ulaştı.

24.01.2022-15:15 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-15:56) HDP'li Semra Güzel Hakkında Yeni Fezleke TBMM'ye Ulaştı

HDP'li vekil Semra Güzel'in PKK kampındaki teröristle çekildiği fotoğraflar sosyal medyada viral olmuştu. Sonrasında Meclis'ten birçok karar alınmıştı. Şimdi ise  HDP'li Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki 2 Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin Hazırlık Komisyonu'ndaki görüşmeleri sürürken, Güzel hakkında yeni bir fezleke daha hazırlandı. 'Terör örgütü üyeliği' ve 'terörünün finansmanı' suçundan hazırlanan fezleke, TBMM'ye ulaştı.

HDP'Lİ GÜZEL'İN HTS KAYITLARI FEZLEKEDE

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, geçtiğimiz hafta Semra Güzel'i kırsalda Volkan Bora ile görüştüren Hasan Doymaz'ın vermiş olduğu ifade sonrasında ek fezleke hazırladı. Hasan Doymaz'ın ifadesinin yer aldığı fezleke, HTS raporlarına da yer verildi. 29-30 Nisan 2016'da terörist Volkan Bora ile görüştüğü tespit edilen ve gözaltına alınan Hasan Doymaz ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in toplam 25 kez iletişim kurduğu, Doymaz'ın ifadesinde de söylediği gibi 20 Mayıs 2016'da Diyarbakır'da baz verdiği ortaya çıktı.


ÖRGÜT ÜYELİĞİNDE EYLEM YOĞUNLUĞU 

HDP 27. Dönem Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan ek fezlekede, örgüt üyeliği bağlamında Hasan Doymaz'ın ifadesi ve baz bilgileri birlikte değerlendirildiğinde PKK silahlı terör örgütü üyesi Volkan Bora ile sık sık görüştüğü, Doymaz yardımıyla örgüt mensuplarıyla buluşarak belli bir zaman kırsalda kaldığı anlatılırken, Doymaz aracılığıyla terörist Volkan Bora'nın göndermiş olduğu gizli örgütsel notu teslim aldığı bu sebeple örgüt üyeliği hususunda eylem yoğunluğunun bulunduğu aktarıldı.

KIRSALA GİTTİĞİ BULUŞMA FEZLEKE YER ALDI

Hasan Doymaz'ın fezlekede yer alan ifadesinde ise 'Volkan Bora, Semra Güzel'i Azikan köprüsünün oraya getirmemi istedi. Orda ben gelip sizi alacam dedi. Aracımla bir petrol istasyonunda beklerken Semra Güzel beni aradı. Bulunduğum yeri sordu. Bende anlaştığımız gibi petrolde olduğumu söyledim. Semra Güzel, kendi aracıyla tek basına petrol istasyonuna yanıma geldi.

TERÖRİSTLERE ÜÇ DÖRT POŞET ERZAK TAŞIDI

Terörist Bora ile iletişiminin olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltına alınan Doymaz'ın ifadesinde, Semra Güzel'in kendisi ile buluştuğunda yanında üç dört siyah poşet içerisinde erzak olduğu, bu erzakları kırsal alana götürdüğünü belirtmesi üzerine fezlekede 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçu'nu işlediği de belirtilerek suça ilişkin de dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal