HDP'li Semra Güzel'in Dosyasında Çarpıcı Detay! Bir Dakikada Milletvekili Oldu

HDP’li Güzel hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından Komisyon, terör örgütü suçlamalarının yer aldığı iki dosyayı gündemine aldı. Bu dosyalar içinde çarpıcı detaylar dikkat çekti.

15.01.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-12:19)

HDP Gaziantep Milletvekili Semra Güzel'in teröristle olan fotoğraflarının basına yansıması sonrasına dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke Meclis’e sunuldu. Karma Komisyon, Güzel hakkında daha önce yine terör örgütü suçlamasıyla gelen başka bir dosyayı ele aldı. İki dosyada yer alan çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. 

Güzel hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından Komisyon, terör örgütü suçlamalarının yer aldığı iki dosyayı gündemine aldı. Bu dosyalar içinde çarpıcı detaylar dikkat çekti. 

PKK KAMPINDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR

TBMM Başkanlığına iletilen son dosyada, HDP Gaziantep Milletvekili Selma Güzel’in terör örgütü PKK kamplarında çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Fotoğrafların, A4 kağıdına basılmış olup nerede ve ne zaman çekildiği bilgisi de yazılı olduğu bildirildi. Komisyona yansımayan bazı fotoğraflarında dosyaya yer aldığı bilgisi verildi. 


1 DAKİKADA MİLLETVEKİLİ ADAYI

2017 yılında Diyarbakır’da yapılan bir soruşturma dosyasında gizli tanığın ifadesi yer aldı. Gizli tanık, ‘Semra Güzel'in kod adı ....'dır. Bu kişi gelecek vadettiği için milletvekili olması önerildi. KCK heyetine girdi. 1 dakika içinde milletvekili adayı olmasına onay verildi’ ifadesi dosyada yer aldı. 

TERÖRİSTİN DEFTERİNDEN NUMARISI ÇIKTI

PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora'nın not defteri de ele geçirildiği ve bu defterin içinde yapılan harcama, faaliyetler, eylemlerin gün gün detaylı şekilde yazıldığı ifade edildi. 

İKİ TERÖRİST İLE MEKTUPLAŞMIŞ

HDP Gaziantep Milletvekili Semra Güzel’in Volkan Bora ile iletişime geçtiği aynı dönemde Ermenice kod isimli başka bir teröristle de yazıştığı ifade edildi. 


HDP’Lİ VEKİLİN YURT DIŞI ÇIKIŞLARI

Komisyona sunulan dosyada, HDP Gaziantep Milletvekili Selma Güzel’in tarihli şekilde yurtdışına çıktığı bilgileri de yer alıyor. Güzel’in Dahok'a gidiş dönüş tarihleri yer alırken 2014 yılında başka bir çıkışı da olmuş. 

TERÖRİSTLE 89 KEZ GÖRÜŞMÜŞ

Güzel’in terör örgütünden kimlerle görüştüğü de dosya içinde yer alıyor. Telefon kayıtlarının sunulduğu belgede HDP’li vekilin bir teröristle 89 kez telefonda konuştuğu bilgisi yer alıyor. 

KARAKOD İLE İLAÇ TAKİBİ

Kamuoyuna yansıyan teröristlere yapılan ilaç tedariki detayları da dosya içinde yer alıyor. Teröristlere gönderilen ilaçların bulunması sonrasında kare kodlarından nereden alındığının izi de sürüldü. İlacı satan eczanenin ve doktorun bulunmasının ardından reçetenin Adıyaman'da bir aile hekimi tarafından yazıldığı bilgisine ulaşıldı. Dosyada ifadesi ver alan hekim, ‘Ben insanlara yardım olsun diye bazı ilaçları alıyorum. Bunlar o ilaçlardır’ dedi. Olay sonrasında 10 sağlık çalışanı görevinden alındı. HDP vekili Güzel’e ait teröristle çekildiği fotoğrafların basına yansıması sonrası sağlık çalışanlarına yönelik yeniden bir soruşturma açılacağı belirtiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal