Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den Önemli Döviz Açıklaması: Tek Haneli Enflasyona Sahip Olacağız!

Enflasyon konusuna dikkat çeken Bakan Nebati, 'Enflasyona karşı koruma sağlayacak enstrümanlar düşünüyoruz, ancak bu tür enstrümanlara şu an için ihtiyaç yok. 2023 Haziran seçimlerine kadar tek haneli enflasyona sahip olacağız' diye konuştu.

03.02.2022-09:55 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-13:24) Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den Önemli Döviz Açıklaması: Tek Haneli Enflasyona Sahip Olacağız!

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, 'Kur korumalı yeni mevduat planında toplam hacim 272 milyar lirayı aştı. Kur korumalı yeni mevduat planına 113 milyar lira döviz hesaplarından geldi' açıklamasında bulundu.


TEK HANELİ ENFLASYONA SAHİP OLACAĞIZ

Enflasyon için önemli açıklamarda bulunan Bakan Nebati, 'Enflasyona karşı koruma sağlayacak enstrümanlar düşünüyoruz, ancak bu tür enstrümanlara şu an için ihtiyaç yok. 2023 Haziran seçimlerine kadar tek haneli enflasyona sahip olacağız' açıklamasında bulundu.

TÜRK LİRASI BU YIL İSTİKRAR KAZANACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye'de enflasyonun Nisan ayında yüzde 50'ye ulaşmadan tepe yapmasını ve Türk Lirası'nın bu yıl istikrar kazanmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Bakan Nebati, uygulamaya koyulan ekonomi politikasından geri dönüş olmayacağını, faiz artırımı olmayacağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal