İkinci El Otomobil Almayı Düşünenler Dikkat! Tarih Verildi Fiyatlar Yüzde 50 Düşecek

Dünyadaki çip krizi sebebiyle sıfır otomobillerde yaşanan üretim sıkıntısı hala devam eder vaziyette. Analistler şu sıralar ikinci el otomobil almayı düşünenleri uyardı ve fiyatların ciddi oranda düşeceğini belirtti.

03.02.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-09:43) İkinci El Otomobil Almayı Düşünenler Dikkat! Tarih Verildi Fiyatlar Yüzde 50 Düşecek

Piyasada sıfır araçlarda yaşanan küresel alanda çip krizi sebebiyle fiyatlardaki yükseliş devam eder vaziyette. Sıfır araçlara talep azalınca ikinci el piyasasında artan fiyatların önüne geçmek bir hayli zor.

Çip krizi ile başlayan otomobil üretimindeki azalma sorunlarının önüne bir türlü geçilemiyor. Küresel çip krizini hala çözülememesi ve bu yıl da devam edeceği düşüncesi sıfır arabaya olan talebi dramatik bir şekilde düşürdü. Yaşanan bu krizi fırsata çevirmek isteyen bazı araç sahipleri elinde bulunan ikinci el araç fiyatlarını sıfır otomobil fiyatlarının üstüne çıkardı.


STOK FAZLALIĞINDAN İKİNCİ EL ARAÇ ALIMLARI DURDU

İkinci el araba piyasasında hem fiyatların fırlaması, hem de kredi faizlerinin yüzde 2 oranında olmasından ötürü talep azaldı. İnsanlar yeni araba almak için arabalarını satışa çıkarmak zorunda kalıyor. Lakin yazdıkları fiyata araçlarını satamıyorlar. Durum böyle olunca yeni otomobil de alamıyorlar. Böylece sektörün önü de tamamen tıkanmış oluyor. Şu anda ikinci el otomobil alımı yapan kurumsal şirketler bile stok fazlalığından ötürü alımları durdurmuş durumda.

FİYATLAR YÜZDE 50 ORANINDA DÜŞECEK

Düşük segmentte oldukça yüksek fiyatlar istenen eski Şahin, Doğan gibi otomobillerin fiyatlarında yüzde 50 oranında düşüşler yaşanması düşünülüyor. Düşünülen tarih ise 2022’nin son çeyreği. Uzmanlara göre son çeyrekte ekonomide önemli iyileşmeler yaşanabilir. Bu yolda şişen fiyatlarda da rahatlama gerçekleşecektir. Uzmanlar bu nedenle ikinci el otomobil almak isteyenlerin biraz daha beklemesini sabırlı olmasını tavsiye ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal