Bakan Nebati'den Kritik Toplantı: Ekonomist ve Akademisyenlerle Bir Araya Geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomistler ve akademisyenlerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir görüştürme gerçekleştirdi.

22.01.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 22.01.2022-18:07)

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomistler ve akademisyenlerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geliyor. Toplantı saat 14.30’da başladı. Toplantıda güncel ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişi yapıldı.

Bakan Nebati kur korumalı mevduatın 184 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Vatandaşların mevduat hesaplarının dolardan çıkılıp liraya geçmelerinin önü açılmıştı. O tarihten itibaren farklı çalışmaların devam ettiğini söyleyebiliriz.

GÜNDE ORTALAMA 7 MİLYAR LİRALIK HESAP AÇILIYOR

Bakan Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra çatı örgütlerle birlikte toplantılarını sıklıkla devam ettiriyordu. Toplantıda Türkiye ekonomi modelinin nasıl uygulanacağı ifade ediliyor. İhracatın ön planda olduğu ve düşük faizin temel alındığı bir ekonomi modeli anlatılıyor. Bakan Nebati günde ortalama 7 milyar liralık hesabın açtırıldığını söylüyor. Toplamda 477 bin kişinin bu hesaptan faydalandığı açıklandı. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor.


GEÇEN HAFTA İŞ KADINLARI İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Bakan Nebati, iş dünyasının temsilcilerinin sonrasında geçtiğimiz hafta da iş dünyasının kadın temsilcileri ile bir araya gelmişti. İş kadınları ile yapılan ve yaklaşık 5,5 saat süren toplantıda Bakan Nebati, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptı. Toplantıda, kadın istihdamının artırılmasına ilişkin hedefler de değerlendirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal