Bakan Nebati: Kur Korumalı Mevduat 131 Milyar TL'yi Aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli İrade Platformu tarafından ‘Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız’ başlığıyla düzenlenen üye sivil toplum kuruluşları istişare toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

15.01.2022-17:48 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-17:48) Bakan Nebati: Kur Korumalı Mevduat 131 Milyar TL'yi Aştı

Kur korumalı TL mevduat hesabına büyük ilgi olduğunu vurgulayan Nebati, ‘Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi’ diye konuştu.

Bakan Nebati, Milli İrade Platformu tarafından ‘Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız’ başlığıyla düzenlenen üye sivil toplum kuruluşları istişare toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Nebati, ülke ekonomisi hakkında olumsuz söylemlerin olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti; ‘Şimdi çift haneli bir büyümeyle 2021'i kapattık. Bu ne demek? Türkiye, yönetimi ve toplumuyla, çalışanı ve çalıştıranıyla önünü görebilen, geleceğe odaklı ve işlerini sapasağlam yapma gayretini ortaya koyan ender ülkelerden. Şimdi 2022'ye büyük umutlarla giriyoruz. Çünkü 20 Aralık akşamından sonra her şey eşit.’


Türkiye’nin küresel ekonomide sağlam adımlar attığını ve son 19 yılda göstermiş olduğu başarıyla ekonomi de büyük bir dönüşüm yaşadığı ifade eden Nebati, satın alma paritesinde ülkemizin 11. Sıraya yükseldiğini açıkladı. 

CARİ AÇIK GİBİ BİR PROBLEM YOK

Bakan Nebati, ülke ihracatının 225 milyar doların üzerine çıktığını ifade ederek ‘Bu yıl da Allah'ın izniyle 250 milyar doları aşan bir ihracatla yılı kapatmış olacağız’ dedi. Ülkenin son dönemde ciddi bir gelişme kaydettiğini söyleyen Nebati, şunları kaydetti; ‘Cari açık en düşük oranda, ki bu yıl fazla vereceğiz inşallah. Bu bir rekordur. Artık Türkiye'nin önünde cari açık gibi bir problem yok. Önünü gören, koşan, üreten, turizm gelirleriyle de işi toparlayabilen bir ülke. En önemlisi 2023 seçimlerine bir yıl kaldı. Bu seçimlere iki önemli şeyle gideceğiz. Birincisi doğal gazımız. Karadeniz'de çıkan doğal gazımızı hanelerle buluşturacağız. İkincisi TOGG'un ürettiği kendi aracımızla seçim kampanyası yapacağız. Böyle bir ülke.’

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ ALIŞILMIŞ EZBERLERİ BOZAN BİR MODEL

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomi politikalarında önemli bir değişikliğe gittiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; ‘Türkiye ekonomi modeli alışılmış ezberleri bozan bir model. Bunu sloganla yapmıyoruz. 2002'den bugüne kadar 19 yıllık bir iktidarın yapmış olduğu altyapı yatırımları, üst yapı yatırımları ve gerçekleştirmiş olduğu başarılı adımlarla taçlandırıyoruz. Türkiye ekonomi modeli yola çıkarken 19 yıllık bir birikim ve Cumhuriyet'in birikimini de katarak yoluna devam ediyor. 2023'e emin adımlarla gidiyor.’

Türkiye’nin algı operasyonlarını geride bırakarak gerçekleri ortaya koyduğunu belirterek sosyal medya paylaşılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

2023'TE TEK HANELİ ENFLASYONU GÖRECEĞİZ

Enflasyonu korumak için çalışmaların olduğunu bahseden Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ‘Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, yani tam zamanında yapılacak seçimlere, tek haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde bir kambur var; Aralık ayı. Ocak ayında da bir miktar enflasyonla karşı karşıyayız. Ancak bundan sonrası ilk çeyrekten sonraki değişimi hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Bu enflasyon sıkıntısını sadece biz değil bütün dünya hep birlikte 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden gelen bizler olacağız’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal