Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Enflasyon ve Dolar Açıklaması: ‘Ülkemizi Ekonomide Şampiyonlar Ligine Çıkaracağız’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda enflasyon sorununu en kısa zamanda çözeceklerini belirterek, ‘Ülkemizi ekonomide de şampiyonlar liginin parçası haline getirmekte azimliyiz’ ifadelerini kullandı.

12.01.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-15:54)

Enflasyon ve dolar açıklaması yapan Erdoğan, ‘Döviz kurunda olduğu gibi ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir enflasyon vardır. En kısa zamanda bunun önüne geçeceğiz’ dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündemdeki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalarda, hayatını kaybeden Milli Futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda enflasyon sorununu en kısa zamanda çözeceklerini belirterek, ‘Ülkemizi ekonomide de şampiyonlar liginin parçası haline getirmekte azimliyiz’ ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN ENFLASYON MESAJI

AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında enflasyonla ilgili mesaj veren, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ‘Salgın döneminde son derece başarılı bir yönetim sergiledik. Salgın süreci küresel ekonominin 2008 finans kriziyle bozulan dengelerini alt üst etti. Gelişmiş ülkeler 5 katına çıkan enflasyonla yüzleşmek durumunda kaldı. Enflasyon tarihlerinde görülmemiş orana ulaştı.

EN KISA ZAMANDA BUNUN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Ülkemizde enflasyon sorunu elbette vardır. Buna ek olarak kur sorunuyla boğuşmuştur. Döviz kurunda olduğu gibi ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir enflasyon vardır. En kısa zamanda bunun önüne geçeceğiz’ ifadelerine yer verdi. 


Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomi listesi içerisine sokma hedeflerinin istikrarla sürdürdüklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi; ‘Ülkemizi Türkiye modeli ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye 15 Temmuz'u bertaraf ettikten sonra batılı ülkelerin husumetiyle karşı karşıya kalmıştır. Ülkemize karşı uygulanan örtülü ambargo, finans araçlarının öne çıkarıldığı bir boyuta ulaşmıştır.’

ÜLKEMİZİ EKONOMİDE ŞAMPİYONLAR LİGİNE ÇIKARACAĞIZ

Önümüzdeki yaz döneminde ekonomi üzerine yapılan çalışmaların karşılığını alacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi alanındaki hedeflerini paylaştı. AK Parti Grup   Toplantısı'nda konuşan Başkan Erdoğan, ‘Ekonomide şampiyonlar liginin parçası haline getirme konusunda azimliyiz’ dedi.

ÖZEL OKULLARA ZAM SINIRI

AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarında özel okullardaki fiyat artışlarını enflasyonla birlikte yüzde 36 seviyesinde belirlediklerini söyleyen Başkan Erdoğan, ‘Biz kimin ne dediğine değil kendi stratejimize bakarak işleri yürüteceğiz. Önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın meyvelerini hep beraber almaya başlayacağız. İşte o zaman Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 tarihi bir dönüm noktası unutulmaz bir bayram haline dönüşecektir. Ekonomide şampiyonlar liginin parçası haline getirme konusunda azimliyiz’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal