Hayatımızı Kolaylaştırırken Sağlığımızı Tehdit Ediyor!

Elektronik aletler hayatımızın hemen her köşesinde yer alarak işimizi kolaylaştırırken birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Özellikle akıllı telefon kullanımı duruş bozukluklarına ve bunu sonucunda da vücut ağrılarına yol açıyor. Peki, elektronik aletlerin neden olduğu sağlık sorunları nelerdir?

05.06.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-15:11) Hayatımızı Kolaylaştırırken Sağlığımızı Tehdit Ediyor!

Birçok kişi sabah uyandığı an eline cep telefonunu alıyor, gece uyumadan önce cep telefonuna bakıyor. Günümüzde 2 yaşa kadar inen cep telefonu kullanımı bizlere birçok kolaylık sunarken sağlığımızı da ciddi anlamda tehdit ediyor. Özellikle cep telefonu kullanırken uzun süre başın öne eğik pozisyonda durması, duruş bozukluklarına ve yanı sıra omuz, baş, boyun ve sırtta ağrı oluşmasına neden oluyor. Sizin için cep telefonlarının neden olduğu sağlık sorunlarını bir araya getirdik. Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

DURUŞ BOZUKLUĞU

Cep telefonlarına bakmak için başın uzu süre öne doğru eğilmesinden dolayı kafa ağırlığınızın tamamı omurganıza baskı yapar. Bu da duruş bozukluklarına neden olabilir. Bu duruş bozuklukları omuz, boyun ve baş ağrılarını da beraberinde getirir.

EKLEM AĞRILARI

Sürekli olarak cep telefonlarıyla haşır neşir olmak, mesajlaşmak ya da oyun oynamak, özellikle bilek ve parmak eklemlerinizin yorulmasına ve ağrı oluşmasına neden olmaktadır.

MEME KANSERİ RİSKİ

Cep telefonlarının ekranına uzun süre maruz kalmak, telefonların yaydığı radyasyona da maruz kalmaya neden oluyor. Bu durumda meme kanserine yakalanma riskini artırıyor.

KISIRLIK TEHLİKESİ

Aynı zamanda cep telefonunun yaymış olduğu radyasyon erkeklerde de sperm hücrelerinin yavaşlayarak ölmesine yol açıyor. Bu durum ilerleyen günlerde kısırlığa neden olabilir. Ayrıca cep telefonlarının özellikle erkeklerde asabiyeti arttırdığı da belirtiliyor.

KALP HASTALIKLARI

Cep telefonları yaydığı radyasyon ile kalp hastalıklarından hipertansiyona, beyin hücrelerinin ölmesinden algılama bozukluklarına kadar birçok soruna da neden olmakta .

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal