HAVELSAN'dan Güzel Haberler Geliyor: Milli Yazılımı İlk Kez Bir Tatbikatta Kullanıldı

HAVELSAN Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Yazılımı, ilk kez NATO'nun Deniz Güvenliği Tatbikatı'nda başarılı bir şekilde kullanıldı. İşte tatbikata ait tüm detaylar.

22.12.2021-15:38 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-15:55) HAVELSAN'dan Güzel Haberler Geliyor: Milli Yazılımı İlk Kez Bir Tatbikatta Kullanıldı

Türk savunma sanayisinin sahip olmuş olduğu yetenekler ile boğazlardaki tüm gemi trafik hareketlerini milli bir sistem ile izlemek, organize etmek ve yönetmek  amacı ile geliştirilmiş olan HAVELSAN Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Yazılımı, ilk kez NATO'nun Deniz Güvenliği Tatbikatı'nda başarılı bir şekilde  kullanıldı.

BOĞAZLARDA GEMİ TRAFİĞİ MİLLİ BİR SİSTEMLE İZLENECEK

Gerçekleşen tatbikatta HAVELSAN VTS ve HAVELSAN Diyalog (Video Konferans) ürünleri yer aldı. Şirket, Deniz Güvenliği Tatbikatı'nın bilgisayar destekli olan aşamasına katkı verirken HAVELSAN VTS yazılımı ilk defa bir tatbikatta kullanılmış oldu. NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi, yapmış olduğu duyuruda, tatbikat tarihinde ilk kez özel uzay tabanlı yer gözlem şirketlerinin elde etmiş olduğu uydu resimlerinin HAVELSAN VTS'ye aktarılmış olduğunu ve sistem üzerinde gösterildiğini ifade etti. Türk savunma sanayisinin sahip olmuş olduğu yeteneklerle boğazlardaki tüm gemi trafik hareketlerini milli bir sistem tarafından izlemek, organize etmek ve yönetmek için geliştirilmiş olan HAVELSAN Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Yazılımı, ilk kez NATO'nun Deniz Güvenliği Tatbikatı'nda çok başarılı bir şekilde kullanıldı. Öte yandan, tatbikata katılmış bulunan bir şirket tarafından elde edilen canlı AIS (otomatik tanımlama sistemi) izleri de yine HAVELSAN VTS'ye entegre edildi ve sergilendi. Gerçekleşen NATO Deniz Güvenliği Tatbikatı'nın ilk 2 gününde akademik sunumların Türkiye dışında bulunan katılımcılara gösterimi ise  video konferans sistemi HAVELSAN Diyalog aracılığı ile yapıldı. Türkiye dışında Romanya ve Yunanistan'ın katılmış olduğu tatbikatta, Cezayir ve Bahreyn gözlemci rolü alarak görev aldı. VTS Yazılımı, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi için geliştirildi. Geliştirilmiş olan sistem sayesinde, gemilerle etkileşim en üst seviyede tutulacak, boğazlardaki tüm gemi trafik hareketlerini milli bir sistemle izlemek, organize etmek ve yönetmek mümkün kılınacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal