Hauwei'nin katlanır telefonu devrim yaratacak! Yeni teknoloji harikası telefonun özellikleri belli oldu!

Huawei tarafından üretilen Huawei Mate Xs 2 telefonun diğer katlanır telefonlardan ayrılan en önemli özelliği ise sadece Huawei'ye özgü olan özel bir teknoloji sayesinde artık ekran kırışıklığının katlanır ekranda belli olmaması ön plana çıkarıyor.

24.06.2022-10:55 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-13:51)

Huawei bünyesi tarafından gerçekleştirilen fuarda global pazarlar için yeni ürünler tanıtımı yapıldı. Fuarda tüm gözler, Huawei'nin ultra hafif ve ince tasarıma sahip katlanabilir telefonu Huawei Mate Xs 2 modelindeydi.

Telefonun özellikleri

Huawei Mate Xs 2, açıldığında 7,8 inç'e genişliğinde büyük bir ekrana sahip oluyor. Ekranın özellikleri ise;

  • 2,480 x 2,200 piksel çözünürlük
  • 120 Hz ekran yenileme hızı
  • 240 Hz dokunmatik örnekleme hızı
  • 1,07 milyar renk, 424 PPI 
  • Mate Xs'ye kıyasla parlama önlemede yüzde 45 artış 

Huawei'ye özgü özel bir teknoloji 

Huawei tarafından üretilen Huawei Mate Xs 2 telefonun diğer katlanır telefonlardan ayrılan en önemli özelliği ise sadece Huawei'ye özgü olan özel bir teknoloji sayesinde artık ekran kırışıklığının katlanır ekranda belli olmaması ön plana çıkarıyor. Son teknoloji akıllı telefonda işlemci olarak Huawei HiSilicon Kirin 9000 kullanılmış. Güçlü işlemcinin yanında 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı yer alıyor.

Huawei'ye özgü özel bir teknoloji

Üç kameraya sahip

Son teknoloji ile üretilen Huawei Mate Xs 2, Huawei XD Optics'i destekleyen 50MP true-chroma ana kamera, 13MP ultra geniş lens ve 8MP telefoto olmak üzere üç kameraya sahip olduğu görülüyor. True-chrome görüntü sensörü ile fotoğraflar aşırı doygun ve karanlıkta daha parlak fotoğraf veya videoların çekilmesine olanak sağlıyor.

Yeni bir deneyim

Huawei Mate Xs 2, şarj konusunda da yeni bir deneyim sunmakla beraber yeni bir çağ açıyor. Ultra hızlı şarj için 66W SuperCharge'yi desteği sağlıyor. Bu sayede kullanıcılara 4600mAh pil  30 dakikada içerisinde yüzde 90 şarj dolumu deneyimi yaşatıyor. Huawei Mate Xs 2, bu zamana kadar üç bantlı Wi-Fi'yi destekleyen piyasadaki ilk telefon. Huawei tarafından üretilen Huawei Mate Xs 2 telefonunun ücreti ise 2 bin Euro olarak duyuruldu. Türk lirası olarak düşünüldüğünde güncel kur ile beraber yaklaşık 37 bin TL olan yeni teknoloji harikası telefon ülkemizde de birkaç ay içinde satışa sunulacağı açıklandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal