Hatay’da şaşkına çeviren görüntü: Yüzlerce ölü denizanası kıyıya vurdu

Akdeniz’de bazı kıyılarda ölü denizanaları görülmeye başlandı. Hatay’ın Samandağ ilçesinde yüzlerce denizanası sahile vurdu. Uzmanlar, olayla ilgili önlem alınması gerektiğini belirtti.

03.03.2024-10:45 - (Son Güncelleme: 03.03.2024-10:45)

Geçtiğimiz haftadan bu yana Akdeniz’in farklı kıyılarında görülen ölü denizanaları endişe yaratmaya başlamıştı. Son olarak Hatay’ın Samandağ ilçesinde de aynı şekilde yüzlerce denizanası görüldü. Uzmanlardan konu hakkında kritik uyarılar geldi.

Yüzlerce ölü denizanası kıyıya vurdu

İHA’da yer alan habere göre; Geçtiğimiz hafta Akdeniz kıyılarında başlayan ölü denizanaları olayı, Samandağ ilçesinde de sahilin denizanalarıyla kaplandığı bir tabloya neden oldu. Sahil boyunca 14 kilometrelik bir alanda gözle görülür bir şekilde artan denizanaları, çevre biyologu Dr. Samim Kayıkçı tarafından açıklanan bilgilere göre, denizanalarının balık yumurtalarını ve balıkları tükettiği bir durumu yansıtmaktadır. 

Hatay Denizanası

Dr. Kayıkçı, küresel iklim değişikliğinin etkilerinin giderek arttığını ve deniz yüzeyinin ısınmasıyla birlikte denizanaları gibi canlıların sayısının arttığını belirtti. Bu durumun sadece Samandağ'a özgü olmadığını, diğer sahillerde de benzer durumların görülebildiğini ifade etti. Kayıkçı ayrıca, ‘’Tabii bu bizim önümüzdeki dönemde ciddi sıkıntılara sebep olacak bir durum. Çünkü denizanaları özellikle balık yumurtalarını ve yavrularını yiyor. Bu balıkçılık açısından ciddi bir sıkıntıya neden olabilir. Bize onun dışında özellikle turizm bölgelerinde denizanalarının çok fazla olması turizm faaliyetlerini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecek bir durum.''

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal