Harry Potter’ın en sevilen karakterlerindendi: Harry Potter Hagrid kimdir? Robbie Coltrane kaç yaşında ve neden öldü?

Dünyanın en başarılı kitap ve film serileri arasında gösterilen Harry Potter’da Rubeus Hagrid karakterine hayat veren 72 yaşındaki İskoçyalı oyuncu Robbie Coltrane hayatını kaybetti. Bu acı haber tüm dünyayı yasa boğarken, başarılı oyuncunun hayatı ve neden öldüğü araştırılmaya başlandı. Peki Harry Potter Hagrid kimdir? Robbie Coltrane kaç yaşında ve neden öldü? Soruların yanıtı haberimizde...

15.10.2022-17:29 - (Son Güncelleme: 15.10.2022-17:29) Harry Potter’ın en sevilen karakterlerindendi: Harry Potter Hagrid kimdir? Robbie Coltrane kaç yaşında ve neden öldü?

Sadece döneminin değil tüm zamanların en başarılı film serileri arasında yerini alan Harry Potter’ın en sevilen karakterlerinden ‘’Rubeus Hagrid’’i canlandıran 72 yaşındaki İskoç aktör Robbie Coltrane, bugün hayata gözlerini yumdu. Acı haber tüm dünyayı yasa boğarken, başarılı oyuncunun hayatı ve neden öldüğü araştırılmaya başlandı. Peki Harry Potter Hagrid kimdir? Robbie Coltrane kaç yaşında ve neden öldü?

Harry Potter Hagrid kimdir?

Harry Potter film serisinde Rubeus Hagrid karakterini canlandıran Robbie Coltrane, 30 Mart 1950 tarihinde İskoçya’nın Glasgow şehrine bağlı olan Rutherglen kasabasında dünyaya geldi. Kariyeri boyunca pek çok yapımla izleyenlerin karşısına çıkan Coltrane, adını sinema tarihine altın harflerle yazdıracak olan Harry Potter serisiyle dikkatleri üzerine çekti. Ünlü oyuncu serinin bütün filmlerinde yer alırken, Van Helsing, Alice in Wonderland, Ocean’s Twelve gibi farklı yapımlarda da yer aldı.

Robbie Coltrane

Robbie Coltrane kaç yaşında ve neden öldü?

Ünlü oyuncu Robbie Coltrane, yaklaşık 2 yıldır sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. İskoç aktörün neden hayatını kaybettiği konusunda henüz bir açıklama gelmedi. 

Coltrane’in Hagrid hakkındaki ‘’Filmlerin mirası, benim çocuklarımın neslinin onları çocuklarına göstereceğinden şüpheleniyorum. Böylece 50 yıl sonra filmi izliyor olabilirsiniz," dedi Coltrane. "Ne yazık ki burada olmayacağım ama... Hagrid olacak, evet." sözleri bugün sosyal medya sayısız kez paylaşıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal