Hareketsizlik Hasta Ediyor!

Pandemi döneminde çoğu kişi, zamanının büyük bölümünü evde geçiriyor. Ancak bu durum, beraberinde hareketsizliği getirmiş durumda. Hareketsizliğin yol açtığı olumsuzluklar neler? İşte detaylar...

24.02.2021-10:18 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-10:18) Hareketsizlik Hasta Ediyor!

Pandemi döneminde evde kalmak virüsten bizleri korudu fakat, spor yapmayan ve hareketsiz bir hayatı tercih eden insanlarda, kas iskelet sistemi hastalıkları artmış durumda. Teknolojik cihazlarının fazla kullanımı da bilek, omuz ve dirsek gibi birçok uzuvda ağrılara yol açıyor.

Hareketsizliğin artması  günlük ortalama bin 500'e düşen adım sayıları, kas gücünün zayıflamasına, diyabet, tansiyon gibi hastalıkları da ön ayak olmakta.

Dünya Sağlık Örgütü, günlük iş dışında insanların, haftada 150 dakika yürüyüş yapmasını öneriyor.

TEDBİRLERLE YÜRÜYÜŞ YAPIN

İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatma Nur Kesiktaş, 'Maskemizi takıp sosyal mesafelere dikkat edip, örneğin normal yürüyüşler sırasında 2 metre aralıklı tempolu yürümeyle 5 metre aralıkla koşar olarak 10 metre aralıkla egzersizlerimizi yapabiliriz. Uygun olan saatlerde hem güneş almış oluruz hem de yürüyüş gerçekten en önemli tedavi kaslar için' şeklinde konuştu.

YARIM SAATTE 5 DAKİKA BOYUNCA DİNLENMELİ

Salgın sürecinde bilek, boyun, omuz, dirsek ve bel ile ilgili sorunlarda da oldukça artış var. Bunun sebebi ise, teknolojik cihaz kullanımı.

Saatlerce bilgisayar ya da akıllı telefon başında kalanlar, ağrılarla yüzleşmek durumunda kalıyor.

Fatma Nur Kesiktaş, yarım saat bilgisayar başında duruluyorsa 5 dakika yürümenin gerekli olduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal