Hamzabeyli Sınır Kapısında 20 kilometrelik Kuyruk! Şoförler İsyan etti

Bulgaristan üzerinden yurt dışına ihracat yük taşıyan tırlar, Hamzabeyli Sınır Kapısına vardığında yaklaşık 20 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu.

26.09.2021-15:36 - (Son Güncelleme: 26.09.2021-16:54) Hamzabeyli Sınır Kapısında 20 kilometrelik Kuyruk! Şoförler İsyan etti

İhracat yükü taşıyan yaklaşık 800 tır, Bulgaristan üzerinden yurt dışına çıkmak için Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde 20 kilometrelik bir kuyruğa neden oldular. İsyan eden tır şoförleri yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor. 

İstanbul’dan hareketle Romanya’ya yük taşıyan tır şoförü Barış Say, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan tarafının yavaş çalıştığını dile getirdi. 


HAMZABEYLİ SINIR KAPISINDA TEK PERONLA ÇALIŞIYORLAR 

Barış Şay, 20 kilometreyi bulan kuyrukla ilgili Bulgaristan tarafının tek peronla çalışmasından kaynaklandığını söyledi. Öte yandan bir diğer tır şoförü Metin Sarıca ise yaptığı açıklamada, oluşan kuyruğunun nedeninin Bulgaristan'ın oluşan bu yoğunluğa cevap veremediğini ve bu nedenle Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde tırların kuyruk oluşturduğunu aktardı. Dünden beri kuyrukta beklediğini de dile getiren Sarıca, ‘’Kuyruğun nedeni Bulgaristan'ın düzgün çalışmamasından kaynaklanıyor. Bir de buradaki tır parkının genişletilmesini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal