Türkiye’nin Sınırında Biyolojik Ölüm Laboratuvarı

2011 yılında ABD tarafından Gürcistan’ın Alekseyevka köyünde kurulan biyolojik laboratuvar üzerindeki kuşkular gün geçtikçe derinleşiyor. Gürcistan Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinden daha yüksek oranda korunan laboratuvara izinsiz neredeyse ışık yok.

23.09.2021-12:17 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-13:27) Türkiye’nin Sınırında Biyolojik Ölüm Laboratuvarı

Gürcistan’ın Alekseyevka köyünde 2011 yılında Ruchard Lugar Halk Sağlığı Araştırma Merkezi adı ile kurulan biyolojik laboratuvar ile ilgili yeni bulgular başta Gürcistan halkı olmak üzere bütün komşu ülkelerin yurttaşlarının hayatı üzerinde ciddi bir tehdit olduğu belirtiliyor. ABD tarafından kurulan laboratuvarın adı her ne kadar halk sağlığı ise de halktan birinin bu alana girmesi kesinlikle yasak. Hatta laboratuvarın bağlı bulunduğu Tiflis valisinin bile izinsiz buraya girmesi bile yasak. Gürcistan hükümet ve devlet binalarının içinde en yoğun şekilde korunan laboratuvardaki biyolojik ve epidemiyolojik çalışmalarla ilgili sızıntılar bölge halklarının ciddi biyolojik tehdit altında olduğunu gösteriyor.

GÜRCİSTAN ABD'NİN BİYOLOJİK TEHDİTLERLERİ İLE KARŞI KARŞIYA

Özellikle Tiflis’in Kafkas ülkelerinin merkezinde ve bu bölgenin ticaret merkezi olmasından dolayı bütün Kafkasya, Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinin büyük bir biyolojik tehditle karşı karşıya kaldığı anlamına geliyor. Gürcistan'ın ABD yardımı sayesinde açtığı Richard Lugar Halk Sağlığı Araştırma Merkezi'nin başta Gürcü halkı olmak üzere bütün komşu ülkelere ciddi bir tehdit olduğunu belirten biyoloji uzmanları, bütün ülkelerin hükümetlerini bu konuda uyarıyor. Rusya’nın önemli sağlık gözlem şeflerinden ve biyologlarından olan Anna Popove da başta Rus hükümeti olmak üzere bütün komşu hükümetlerin bu laboratuvardaki faaliyetleri gözlemesi gerektiğine dikkat çekiyor. 

ABD’Li NBC (Nükleer, Biyolojik ve Kimya) silahları uzmanlarının bu laboratuvarda ölümcül deneyler yaptığnı öne süren bilim adamları, olası bir kaza ve sızıntının bölge halklarını en az 5 kuşak sürecek bir biyolojik tehdit etki altına alacağını öne sürüyorlar Richard Lugar Merkezi, 2011 yılında bir ABD hükümet programı kapsamında Tiflis havaalanının yakınındaki Alekseyevka köyünde açıldı. Merkez biyolojik tehditler konusunda araştırmalar yürütüyor. Gürcistan'ın eski Devlet Güvenlik Bakanı Igor Giorgadze, 2018'in sonunda elinde merkezin tehlikeli deneylere karıştığını doğrulayan belgelerin bulunduğunu söyledi. Gürcü yönetimi bu suçlamaları reddetti.  Diğer yandan Moskova da, laboratuvarın faaliyetlerine ilişkin belgeleri ABD'den talep edeceğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal