Hamza Hamzaoğlu: ‘Ligin Kalan 8 Haftası Mutlaka Oynanmalı’

Gençlerbirliği Teknik Patronu Hamza Hamzaoğlu, Coronavirüs salgını sebebiyle durdurulan Süper Lig’in geriye kalan 8 haftasının mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

06.04.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-12:18) Hamza Hamzaoğlu: ‘Ligin Kalan 8 Haftası Mutlaka Oynanmalı’

Hamza Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada, liglerin geri kalan zamanının tamamlanması gerektiğini açıkladı. UEFA’nın yerel liglerin bitirilmesi için federasyonlara gerekli süreyi tanıyacağını vurgulayan Hamzaoğlu, "Ligin kalan 8 haftası oynanmalı. Zaten bu süreç uzarsa UEFA’da organizasyonlarını öteleyecektir. Bu yüzden ne zaman başlanabilirse lige bence öncelikle bu 8 hafta bitirilmeli. Ondan sonra da önümüzdeki sezon için ne kadar zamanımız kaldıysa ona göre bir formül düşünülür." şeklinde konuştu.

Futbola ne zaman başlayacaklarıyla alakalı düşüncelerini de belirten deneyimli teknik direktör, "Şu anki virüs salgının gidişatına bakacak olursak mayıs ayının ortalarından sonra belki de sonunda antrenmanlara başlayabiliriz. Nisan sonunda belki virüsün yayılımı yavaşlar ve mayıs ortasında antrenmanlara belki başlarız. Haziran başında da tahmin ediyorum ki ligler oynanmaya başlar." dedi.

‘MİNİMUM KAYIPLA BU SÜRECİ ATLATMAK İSTİYORUZ’

Geriye kalan 8 haftadaki karşılaşmaların sıkışık fikstürde zor olacağını belirten Hamzaoğlu, "Ne kadar sıralamada uzak gözüksek de henüz düşme hattıyla aramızdaki bağı koparmadık. Ben inanıyorum ki performansımızla bu sene hedefimizi tutturacağız. 8 ila 10. sıralarda ligi bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu pozisyonda olmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Oyuncuları bu sürede hazır tutmaya uğraştıklarını da bildiren deneyimli teknik patron, "Antrenman programları hazırladık ve hepsine verdik. Bir grubumuz var ve oradan sürekli hem görsel hem de yazılı bir şekilde futbolcularımıza program veriyoruz. Onlar da uyguluyor. Oyuncularla sürekli iletişim halinde kalıp onları takip ediyoruz. Minimum kayıpla bu süreci atlatmak istiyoruz." dedi.

EVDE KALIN ÇAĞRISI

Hamza Hamzaoğlu, yeni tip coronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında "Evde kal" çağrısına destek oldu.

Bu aşamada kesinlikle evde durmanın önemine vurgu yapan Hamzaoğlu, şunları ifade etti:

"Bağışıklık sistemi çok iyi olan sporcularda bu virüs etkili olmuyor diyenler de var ama bu durumda sadece kendimizi düşünemeyiz. Dolayısıyla bunun taşıyıcısı olmamak da çok büyük bir görev. Virüsün yayılmaması için herkesin evde kalması gerekir. Hepimizin üzerine düşen görevler var. Annemi görmeye yanına gitmedim. İlk günden itibaren, çocuklarım ve eşimle eve kapandık. Dışarıdan siparişler veriyoruz. Bu şekilde devam ediyoruz. Kendimizden çok toplum için yapıyoruz. Bu yüzden evde kalmaya gayret ediyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal