Hamilelikte Suyun Gelmesi Nedir?

Anne adaylarının doğuma yaklaştığı haftalarda yaygın olarak görülebilen 'suyun gelmesi' ya da 'zarın erken yırtılması' sorunu, erken doğumun en önemli nedenlerinden biridir. Çoğunlukla 38. haftadan sonra görülen bu durum zamanında doğacak olan bebekler için sıkıntı oluşturmaz.

19.02.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-17:24) Hamilelikte Suyun Gelmesi Nedir?

Anne adaylarının doğuma yaklaştığı haftalarda yaygın olarak görülebilen 'suyun gelmesi' ya da 'zarın erken yırtılması' sorunu, erken doğumun en önemli nedenlerinden biridir. Çoğunlukla 38. haftadan sonra görülen bu durum zamanında doğacak olan bebekler için sıkıntı oluşturmazken prematüre bebeklerde birtakım sorunlara sebep olabilir. İşte detaylar...

HAMİLELİKTE SUYUN GELMESİ NEDİR? NASIL MEYDANA GELİR?

Anne karnındaki bebeğin amniyon kesesinde yer aldığı sıvı, bebeği içinde yüzüyormuş gibi göstererek rahat hareket etmelerini sağlar ve kas gelişimlerine yardımcı olur. Doğum sırasında yırtılması beklenen amniyon kesesindeki zarların, erken dönemde yırtılmaya başlaması sonucunda akan amniyon sıvısı 'suyun gelmesi' olayıdır. Anne adaylarının su olarak gördüğü şey, aslında amniyon sıvısıdır.

SUYUN GELDİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Her anne adayında su aynı şekilde gelmez. Kimilerinde birdenbire gelir iken kimilerinde hafif akıntı şeklinde gelir. Suyun gelme şeklinin değişkenlik göstermesi zarın yırtılmasına bağlıdır. Zar rahmin üstünden yırtılırsa sıvı seyrek ve yavaş olarak gelir. Anne adayları bacaklarının arasından gelen sıvıyı akıntı ile karıştırabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal