Rüzgar Gülü Böreği Tarifi

Hem lezzetiyle hem görselliğiyle sizi mest edecek bir börek yapmaya ne dersiniz? Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak rüzgar gülü böreğini çok seveceksiniz.

19.02.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-17:08) Rüzgar Gülü Böreği Tarifi

Hem lezzetiyle hem görselliğiyle sizi mest edecek bir börek yapmaya ne dersiniz? Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak rüzgar gülü böreğini çok seveceksiniz. İşte tarifi...

Gerekli malzemeler:

- 2 adet yufka

- 50 gram tereyağı

- 150 gram lor peyniri

- 1 tutam maydanoz

Üzeri için:

- 1 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Tereyağını tavada güzelce eritin. O erirken siz iç harcı için maydanozları ufak ufak doğrayın. doğradığınız maydanozlarla lor peyniri bir kabta karıştırın. Sonra iç harcı bir kenara alın.

Yufkaları 4 parçaya bölün ve 8 eşit parça olacak şekilde ayarlayın. Yufkalardan bir parça alıp güzelce yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, tam ortasından tutarak aynı yöne doğru elinizi döndürün, ortada kalan boşluğa hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarda kalan yufkaları, iç harcın üstüne doğru kapatın. Ters çevirip, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine koyun.

Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra çırpılmış yumurtayı böreklerin üzerine sürün. 180 derecelik fırında 25 dakika kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal