Hamilelikte Karın Ağrısı Olur mu?

Hamilelik döneminde çeşitli fizyolojik semptomlarla karşılaşabiliriz. Bazı belirtiler hamileliğin doğal akışıyken bazı durumlarda doktora görünmek gerekebilir. Peki hamilelikte karın ağrısı olur mu? Hamilelikte karın ağrısı neden olur?

16.04.2018-19:10 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-11:05)

Hamileliğin belirli dönemlerinde, alt karın bölgesinde hissedilen ağrı, iyi huylu ya da ciddi şekilde patolojilerle ilişkilendirilebilir. Peki bu ağrılar neden olur? Hamilelikte karın ağrısı olur mu? Hamilelikte karın ağrısı bebeğe zarar verir mi?

HAMİLELİKTE KARIN AĞRISI

Hamilelikte karın ağrısı olur mu, hamilelikte karın ağrısı ishal yapar mı, hamilelikte karın ağrısı bebeğe zarar verir mi

Hamilelikte karın ağrısı olur mu sorusunun en iyi yanıtı, doktorların açıklamaları üzerinden yanıtlayacak olursak çok sık yaşanmaktadır.

Hamilelikte karın ağrısı en çok rastlanan sorunlardan biridir.Hamilelik döneminde karın ağrısı hemen hemen bütün hamilelerde görülen bir durumdur. Karın ağrısı, hamileliğin ilk haftalarında yaşanabilir.

Hamilelikte karın ağrısı yaşayan anne adayları için ilk tavsiye mutlaka gidilen doktor kontrollerinde bu sorunun paylaşılmasıdır.

HAMİLELİKTE KARIN AĞRISI NEDEN OLUR?

Hamilelikte karın ağrısı, kadın vücudunun yaşadığı değişimler nedeniyle hamilelik sürecinin normal bir parçası olarak görülebilir. Genek itibarıyla normal görünse de ciddi sorunlardan da kaynaklanabilir.

Anne adayları, karın ağrısına neden olabilecek şeyleri öğrenmeli ve gerçekten endişe verici belirtileri tanımalıdırlar.

Anne karnında kuvvetli olmayan ağrılar ve kasılmalar hemen panik yaşamanıza neden olmasın. Çoğu zaman karın ağrıları biraz dinlenince geçmektedir.

Yuvarlak Bağ Ağrısı: Hamilelikte bu tür ağrılar vücudun pozisyonunu değiştirdiğinizde bıçak gibi saplanan bir ağrı şeklinde olur. Yuvarlak bağ ağrısı rahimden kasığa kadar uzanan iki büyük bağ nedeniyle yaşanır.

Gaz ve Kabızlık: Hamilelikte progesteron hormonu seviyelerinin artmasıyla gaz oluşur. Bu hormonun seviyesi arttıkça sindirim sisteminde yiyecekler daha yavaş ilerlemeye başlar.

HAMİLELİKTE KARIN AĞRISI İSHAL YAPAR MI?

Hamilelikte karın ağrısı ishal yapmaz. Tam tersi kabızlık yapabilir. Hormon seviyelerinin artmasıyla oluşan gaz nedeniyle hamileler karın ağrısıyla birlikte kabızlık yaşayabilmektedir.

HAMİLELİKTE KARIN AĞRISI BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Gebelik döneminde karın ağrısının; baş dönmesi, mide bulantısı, vajinal kanama, kusma ve benzeri belirtilergörülmüyorsa bebeğe bir zararı yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal