Hamilelikte Hangi Vitaminler Tüketilebilir?

Hamilelik kadınlar için çok özel zamanlardan biridir. Bu dönemde hem anne için hem de bebeğin sağlığı için bir takım vitaminler alınması gerekir. Hamilelikte hangi vitaminler tüketilir?

13.02.2021-15:01 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-16:04) Hamilelikte Hangi Vitaminler Tüketilebilir?

Annenin hamilelik sürecini olabildiği kadar rahat geçirebilmesi bazı vitaminleri alması gerekir. Peki hamilelikte hangi vitaminler alınır? 

Anne adayları, hamilelik döneminde hangi mineral ve vitaminler alınmalıdır. Hamilelikte alınacak mineral ve vitaminler konusunda anne adayları bilinçli olmalıdır. 

Özellikle de demir, kalsiyum, iyot, çinko, B12 vitamini, omega3 gibi vitamin ve mineraller bebeğin sağlıkla büyümesi ve gelişmesi için belirleyici bir rol üstlenir. Örneğin iyot, bebeğin sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir. Erken doğum ve ölüm riskini azaltır. Düzenli alınmadığı takdirde mental gerilik ve doğumsal anomalilere neden olabilir.

KALSİYUM ÇOK ÖNEMLİ

Anne adaylarının hamilelik döneminde en çok ihtiyaç duyduğu madde kalsiyumdur. Bu dönemde bebeğin kemik ve diş gelişimi için anne adayının kalsiyum alması gerekir.  Hamilelik döneminde bir kadının günlük olarak ihtiyaç duyduğu kalsiyum oranı artar. Artan kalsiyum ihtiyacını karşılamak içinse süt ve süt ürünleri, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, fındık gibi kuruyemişler tüketilmelidir. 

DEMİR DESTEĞİ GEREKLİ 

Demir kan yapımında görev alır ve hamilelik döneminde daha fazla ihtiyaç duyulur. Bu nedenle gebelik döneminden önce vücutta iyice depolanmalıdır. Çünkü kan üretiminin yanı sıra demir eksikliği vücudu hastalıklara karşı daha açık bırakır. Ayrıca eksik alınması halinde bebek düşük kiloda doğabilir. Bunu önlemek içinse et, kümes hayvanları, bakliyat, kuru meyveler, özellikle kuru üzüm tüketilebilir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal