Almanya Sağlık Bakanı: Türkiye Kovid-19 Varyantını Yayan Bölgelerden

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkelerini olası yeni Kovid-19 varyantlarından korumaları gerektiğini belirterek Tyrol bölgesi ile birlikte Çekya ve Türkiye'yi ‘virüs varyantını yayan yerler’ olarak niteledi.

13.02.2021-12:44 - (Son Güncelleme: 13.02.2021-12:49) Almanya Sağlık Bakanı: Türkiye Kovid-19 Varyantını Yayan Bölgelerden

Almanya’da ‘aşı yaptırma sırasının ihlal edildiğine’ ilişkin tepkiler üzerine konuşan Alman Bakan konuyla ilgili cezai işlem başlatacaklarını belirtti.  

Spahn, Almanya'da en az dokuz eyalette sırası gelmemesine rağmen aşı yaptıranların olduğuna dikkat çekerek, ‘Bu kuralı ihlal edildiğini belirledik. İlgili yönetmelik ve ceza işlemleri için Federal Meclis'te konuyu gündeme getireceğiz. Artan aşıların çöpe gitmesi yerine kullanılması elbette daha iyi ancak konuyla ilgili düzenleme yapılması gerekiyor’ diye konuştu. 

Bakan Spahn son dönemlerde vaka sayılarındaki artış hızına da dikkat çekerek, Almanya'ya diğer ülkelerden seyahat ederek virüsü bulaştıranlara da değindi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal