Hamilelik Belirtileri Nelerdir, Kaçıncı Haftada Başlar?

Hamilelik ve adet öncesi dönem belirtilerinin birbirlerine benzerlik göstermesi nedeniyle birçok kadında ‘Hamile miyim’ düşüncesi ortaya çıkar. Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik kaçıncı haftada belli olur? Hamile olduğumu nasıl anlarım?

09.03.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-13:32) Hamilelik Belirtileri Nelerdir, Kaçıncı Haftada Başlar?

Bazı kadınlar adet öncesi dönemde gerçekleşen belirtileri hamilelik belirtileri ile karıştırabiliyor. Bu nedenle gebelik testi yaptırmak yerine yaşadığı olağan dışı durumların regl öncesi semptomlar olarak değerlendirebiliyor. 

Hamilelik belirtileri nelerdir sorusunun ilk yanıtı elbetteki yaşanan adet gecikmesidir. Ancak adet gecikmesi de, tek başına hamileliğin varlığını işaret eden bir belirti değildir. Peki, hamilelik belirtileri nelerdir? Hamile olduğunu nasıl anlarsın? Kesin hamilelik belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Anne adaylarının gebeliğin ilk haftasından son günlerine kadar birçok belirti ile karşılaşması mümkündür. Gebeliğin ilk haftalarında daha hafif belirtilerle kendini gösterirken, ilerleyen dönemlerde farklı boyutlarda kendini gösterebilir. 

Hamilelik belirtilerinin etkisi, anne adayının ve bebeğin sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. İlk 2 ay içerisinde varlık gösteren belirtiler genelde vücuttaki hormonal değişiklikler ile ilişkilendirilir. Çünkü yumurtanın rahimde döllenerek bebeğe dönüşmesi için vücutta bazı hormonların salgılanması gerekir. Hamileliğin ilk haftalarından başlayarak son günlere kadar ortaya çıkan hamilelik belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

-Adette yaşanan gecikme

-Göğüslerde ve uçlarında hassaslaşma

-Baş dönmesi ve bayılma

-Mide bulantısı, kusma

-Halsizlik, yorgunluk

-Aşerme

-Kokuya olan hassasiyet

-Sırt ve bel ağrısı ile beraber karın bölgesinde şişkinlik

-Vajinal akıntı

-Yerleşme kanaması

-Dış gebelik

-Göğüs uçlarının koyu bir renk alması

-Vücut sıcaklığının yükselmeye başlaması


KİŞİDE HAMİLELİK BELİRTİLERİ KAÇINCI HAFTADA BAŞLAR?

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamileliğin ilk haftalarında yumurtalıklarda ve rahimde çeşitli değişimler yaşanmaya başlar. Öncelikle hamilelik döneminin ilk aşaması olan implantasyon dönemi başlar ve ilk belirtiler de implantasyon döneminde ortaya çıkar. 

Bu süreçte döllenen yumurta rahim duvarına yerleştiği için, implantasyon, yani tutunma kanamaları görülür. Söz konusu kanamalar genellikle lekelenme şeklinde meydana gelir ve 2 hafta süresince herhangi bir dönemde ortaya çıkabilir. 

Hamilelik belirtileri esnasında meydana gelen kanamaların ardından psikolojik belirtiler de ortaya çıkmaya başlar. İmplantasyon döneminde anne adayı çok öfkeli, huzursuz, duygusal olur, fakat bu durum zamanla dengelenmeye başlar. Bu bağlamda aslında hamilelik belirtileri döllenmeyle oluşan embriyonun rahme tutunmasıyla başlar. Fakat genellikle adet gecikmesi yaşanıncaya kadar kadınlar, yaşadıkları şikayetlerin hamilelikten kaynaklandığını bilmezler.

HAMİLE OLDUĞUNU NASIL ANLARSIN?

Hamile olduğumu nasıl anlarım? Yukarıda bahsettiğimiz hamilelik belirtilerini yaşıyor ve hamile olup olmadığınızı öğrenmek istiyorsanız, kadınların genellikle ilk başvurdukları yöntem olan evde hamilelik testini yapabilirsiniz. Bununla beraber hekime başvurup gerekli testlerin yaptırılması sonucunda yaşanan belirtilerin gebelik dolayısıyla ortaya çıkıp çıkmadığı da tespit edilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal